Gezonde pannenkoeken

Woensdag is pannenkoekendag hier in huis. Geïntroduceerd door mijn moeder toen ik op de basisschool zat en ik kan me niet anders herinneren dan dat ik elke woensdagmiddag met de lunch pannenkoeken te eten kreeg. Hoewel we nu niet meer elke woensdag pannenkoeken eten, vind ik het nog steeds even lekker als vroeger.

Toen ik samen met vriendin Monique een dagje in de keuken stond heeft zij deze heerlijke gezonde pannenkoeken gemaakt. Ik vind ze een echte aanrader! Er zit lekker wat kaneel in het beslag en heerlijk gezonde havermout en banaan. Ze hebben qua structuur veel weg van Amerikaanse pannenkoeken en bak je dus wat kleiner en dikker. De yoghurt met fruit eroverheen geeft het ook iets heerlijks fris.

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 4 eieren
  • 2 bananen
  • 1 kop havermout (biologisch)
  • 2tl kaneel
  • 3el yoghurt
  • 1 kop vers fruit

Bereidingswijze:

Doe de eieren, banaan, havermout en kaneel in een blender.

Mix dit tot een romig beslag.

Verwarm in een koekenpan een scheutje zonnebloemolie.

Bak hierin de pannenkoekjes met een deksel op de pan mooi goudbruin.

Stapel de pannenkoeken op en doe de yoghurt en het fruit er overheen.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel