Roti

Als je nog nooit roti gegeten hebt moet je het zeker eens proberen! Het heeft echt enorm veel smaak, is makkelijk om te maken (ondanks het grote aantal ingrediënten) en de grote bonus je hoort het met je handen te eten. Kom op, zeg nou zelf, af en toe is met je handen eten echt heel leuk. Gewoon steeds lekker een stukje rotivel afscheuren en daarmee wat van het mengsel grijpen.

Ingrediënten (voor 3 personen)

  • 600gr kipdijfilet in blokjes gesneden
  • 4 middelgrootte vastkokende aardappels
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 3 tenen knoflook geperst
  • 1 rode paprika in reepjes
  • 300gr sperziebonen (gedopt en gehalveerd)
  • 3 eieren
  • 1 pak tomatenblokjes
  • 30gr kerrie massala
  • 10gr garam massala
  • 400ml kippenbouillon
  • 1 rode peper
  • Zout en peper
  • 3 rotivellen (ik haal ze bij de toko, die hebben van die mooie grote dikke vellen)

Bereidingswijze:

Kook de eieren 3-4 minuten en laat volledig afkoelen.

Kook de aardappels voor in zo’n 8-10 minuten.

Blancheer de sperziebonen.

Verhit wat olie in een pan.

Fruit hierin de ui met de knoflook.

Voeg de blokjes kipdijfilet, kerrie massala en garam massala toe en bak deze 2 minuten door.

Bak de sperziebonen en de paprika mee.

Voeg de tomatenblokjes toe en roer het geheel goed door.

Snijd de aardappels in blokjes en voeg toe.

Pel de eieren en leg ze er in hun geheel bij.

Voeg de rode peper in zijn geheel toe (houd je van meer pit dan kun je deze eventueel ook in stukjes snijden of meer pepers toevoegen).

Voeg de bouillon toe en laat het geheel onder af en toe roeren zo’n 20-25 minuten zachtjes pruttelen. Schep de saus daarbij ook over de eieren om te zorgen dat deze goed de smaak opnemen.

Warm de rotivellen op in een droge koekenpan en serveer samen met het kipmengsel.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel