Registeren
Wachtwoord vergeten?
Een barbecuesaus is altijd lekker bij diverse soorten vlees. Ik wilde in plaats van barbecuesaus eens wat anders proberen, een barbecuemarinade. Het recept baseerde ik op een recept voor barbecuesaus, maar hierin verving ik onder andere de ketchup voor tomatenpuree, dat bakt namelijk stukken beter en het scheelt een lading suiker die vaak in ketchup verwerkt wordt. In de marinade gebruik ik ook gerookt paprikapoeder (verkrijgbaar bij de toko), wat de marinade een bijzondere en hele lekkere smaak geeft. Je kunt deze dan ook niet vervangen voor gewone of pittige paprikapoeder, want dat geeft er lang niet zo’n mooie rooksmaak aan.
Onlangs gebruikte ik deze marinade voor het eerst in combinatie met kip toen ik voor zo’n 30 personen kookte. Het viel erg goed in de smaak en ik ben dan ook laaiend enthousiast over het resultaat.
Het lekkerst is natuurlijk om het vlees enkele uren in de marinade te laten staan. Eén portie marinade is voor ongeveer een kilo vlees. Doe het vlees met alle marinade in de pan en gewoon lekker rustig alles bakken.
Hak in een hakselaar of keukenmachine de ui fijn.
Voeg citroensap, mosterd, natuurazijn, honing, tomatenpuree, worcestershiresaus en gerookt paprikapoeder toe en meng tot een mooi geheel.
Breng op smaak met zout en peper.
Je kunt de marinade eventueel een paar dagen in de koelkast bewaren.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.