Groene asperge salade

Lekker! Het is weer de tijd van asperges. Hoewel ik de witte asperges altijd erg lekker vind, vind ik de groene asperges minstens net zo lekker. De groene asperges zijn wat knapperiger (als je ze beetgaar klaarmaakt) en subtieler van smaak. Ze zijn ook erg geschikt om in een salade te verwerken. Dus dat is exact wat ik afgelopen week gedaan heb en at ik dus deze heerlijke salade.

Ingrediƫnten (voor 1 persoon):

  • 75-100gr groene aspergetips
  • 45gr veldsla
  • 10 cherrytomaten gehalveerd
  • 1 gekookt ei
  • 6 plakjes gerookt ontbijtspek gehalveerd
  • 2el olijfolie
  • 2el rode wijnazijn
  • 1tl Zaanse mosterd
  • 1el honing
  • Zout en peper

Bereidingswijze:

Verhit wat olie in een pan.

Bak hierin het ontbijtspek.

Haal het ontbijtspek uit de pan

Bak de aspergetips in dezelfde pan in 2 minuten beetgaar, voeg naar smaak wat zout en peper toe.

Snijd het ei in plakjes of partjes.

Doe de veldsla, cherrytomaten, aspergetips, ontbijtspek en ei bij elkaar in een kom.

Voor de dressing meng de olijfolie, rode wijnazijn, honing, mosterd en een snuf zout door elkaar.

Giet de dressing over de salade en hussel alles door elkaar.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel