Registeren
Wachtwoord vergeten?
Op dit moment zijn ze overal te vinden. Pompoenen! Pompoen at ik voor het eerst in de pompoentaart van mijn tante, een recept dat ik zeker nog eens met jullie zal delen. Sindsdien mag ik graag iets eten waar pompoen in zit. Pompoen is namelijk een fantastisch ingrediënt voor allerlei lekkere gerechten. Vandaag was het tijd voor een hartige variant en heb ik er een romige pompoensoep mee gemaakt. Lekker herfstig en een heerlijk warme lunch nu het wat kouder wordt.
Doe de bouillon in een pan samen met de pompoen, de wortel en de basilicum en warm deze op.
Laat dit zo’n 20 minuten koken tot zowel de pompoen en de wortels gaar zijn.
Pureer met de staafmixer de soep glad.
Voor een nog gladdere soep kun je deze door een passe vite (passeerzeef) of een reguliere zeef halen.
Doe een scheutje room bij de soep.
Voeg naar smaak zout en peper toe.
*Je kunt in plaats van pompoenstukken ook pompoenpuree gebruiken. Dit kun je kopen bij bijvoorbeeld natuurvoedingswinkels, maar kun je ook makkelijk zelf maken. Een uitgebreid recept volgt hiervoor nog.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.