Romige pompoensoep

Op dit moment zijn ze overal te vinden. Pompoenen! Pompoen at ik voor het eerst in de pompoentaart van mijn tante, een recept dat ik zeker nog eens met jullie zal delen. Sindsdien mag ik graag iets eten waar pompoen in zit. Pompoen is namelijk een fantastisch ingrediënt voor allerlei lekkere gerechten. Vandaag was het tijd voor een hartige variant en heb ik er een romige pompoensoep mee gemaakt. Lekker herfstig en een heerlijk warme lunch nu het wat kouder wordt.

Ingrediënten

  • 500gr pompoen stukken
  • 200gr geschrapte wortels
  • 1L groentebouillon
  • Paar blaadjes basilicum
  • Scheutje room (bijv. room culinair)
  • Zout en peper

Bereidingswijze

Doe de bouillon in een pan samen met de pompoen, de wortel en de basilicum en warm deze op.

Laat dit zo’n 20 minuten koken tot zowel de pompoen en de wortels gaar zijn.

Pureer met de staafmixer de soep glad.

Voor een nog gladdere soep kun je deze door een passe vite (passeerzeef) of een reguliere zeef halen.

Doe een scheutje room bij de soep.

Voeg naar smaak zout en peper toe.

*Je kunt in plaats van pompoenstukken ook pompoenpuree gebruiken. Dit kun je kopen bij bijvoorbeeld natuurvoedingswinkels, maar kun je ook makkelijk zelf maken. Een uitgebreid recept volgt hiervoor nog.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel