Zoetzure saus

Ik vond het weer eens hoog tijd om iets zelf klaar te maken dat je ook zo kant en klaar in de supermarkt kan kopen. Namelijk zoetzure saus! Ik moet toegeven dat je echt prima woksauzen kunt verkrijgen van vele merken, maar puntje bij paaltje zit je dan toch veel onnodige toevoegingen te eten. Het leuke van het zelf maken is dat je precies weet wat erin gaat en je het natuurlijk naar eigen smaak kunt aanpassen.

Zoetzure saus is één van mijn favoriete woksauzen en na het experiment van gisteren vraag ik me serieus af waarom ik het niet eerder zelf maakte. Echt een lekker sausje voor met bijvoorbeeld garnalen of kip. Zoals je merkt ben ik erg enthousiast over het resultaat en wat mij betreft moet iedereen dit recept eens proberen.

Ingrediënten (voor 3-4 personen):

  • 1el wokolie
  • 3-4 cm verse gember fijngeraspt of een flinke tl gemberpoeder
  • 1 flinke teen knoflook geperst
  • 2 flinke el tomatenpuree
  • 1tl paprikapoeder
  • 2el natuurazijn
  • 1el rijstwijn of medium dry sherry
  • 2el sojasaus
  • 2tl maizena
  • 2,5 el donkerbruine basterdsuiker
  • 1 klein blikje ananasstukjes op sap
  • Snuf zout

Bereidingswijze:

Verhit de wokolie in een pan.

Fruit hierin de gember en de knoflook.

Voeg de tomatenpuree en paprikapoeder toe en bak deze even mee.

Voeg de natuurazijn, sojasaus, rijstwijn, bruine suiker en siroop van de ananas toe en roer alles goed door met een garde.

Voeg nu ook de ananasstukjes toe.

Laat het geheel 2 minuutjes doorkoken.

Meng 2 theelepels van de saus met de 2 theelepels maizena tot een papje.

Voeg dit papje toe aan de saus en roer er goed doorheen.

Voeg een snuf zout toe.

Laat de saus nog 1-2 minuutjes pruttelen, daarna kun je het warm of koud toevoegen aan je favoriete wokgerecht.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel