Puntpaprika gevuld met fêta

Dit gerecht at ik jaren geleden voor het eerst in een Grieks restaurant. Paprika en fêta is echt een super lekkere combinatie, zeker als je er ook nog eens wat balsamicosiroop overheen giet. Helaas werd het uiteindelijk van het menu gehaald en dus werd ik genoodzaakt om het zelf maar te maken. Gelukkig is dat niet zo moeilijk en kan ik dus van dit heerlijke gerechtje smullen wanneer ik maar wil.

De balsamicosiroop maak je natuurlijk ook lekker zelf. Het is heel makkelijk om te maken, je moet alleen even goed in de gaten houden dat het een siroop blijft en geen hele dikke stroop wordt. Behalve dat je het bij dit gerecht kunt gebruiken is het onder andere ook lekker met vanilleijs en aardbeien.

Ingrediënten:

  • 1 puntpaprika
  • 50gr Griekse fêta
  • 250ml balsamicoazijn
  • 1½ el bruine suiker
  • 1tl vloeibare honing

Bereidingswijze:

Verwarm balsamicoazijn, bruine suiker en honing in een pan en roer het geheel goed door.

Laat het geheel nu inkoken tot je een siroop van de gewenste dikte hebt. Let op, warm zal het geheel vloeibaarder zijn dan wanneer het afkoelt. De gewenste dikte kun je dus het beste testen door er een lepeltje siroop uit te halen en deze te laten afkoelen.

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Haal de zaadlijsters uit de puntpaprika.

Verkruimel de fêta en doe deze in de puntpaprika.

Leg de gevulde puntpaprika op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak deze in 15-20 minuten in de oven tot de paprika en de fêta mooi zacht zijn.

Leg de paprika op een bord en besprenkel met de balsamicosiroop. De siroop is vrij sterk van smaak, dus je hebt maar een beetje nodig.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel