Registeren
Wachtwoord vergeten?
Dit vind ik nou echt zo’n lekker zomers broodje. Lekker fris vanwege de tzatziki, maar ook lekker kruidig vanwege de gyroskruiden. Je zou dit ook ideaal mee kunnen nemen op een picknick. Uiteraard wel alles even apart verpakken, anders heb je van die zompige broodjes bij aankomst en dat is natuurlijk niet lekker.
Meng het rundergehakt, ui, 3 tenen knoflook, gyroskruiden, ei, en paneermeel en kneed goed door elkaar.
Rol er 32 balletjes van. Maak de balletjes niet te groot, ze moeten immers in het broodje passen.
Verhit wat olie in een pan en bak hierin de balletjes op laag tot middelhoog vuur.
Rasp de komkommer en knijp de rasp uit. Dit kun je bijvoorbeeld doen met behulp van een schone theedoek (zorg wel dat deze niet met wasverzachter gewassen is).
Meng de komkommer met de yoghurt, olijfolie en knoflook voor een heerlijk tzatziki.
Verwarm de pitabroodjes in de oven of in een koekenpan.
Snijd de broodjes voor de helft open en vul ieder broodje met 4 gehaktballetjes en een lekkere schep tzatziki.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.