Pitabroodjes met gyrosgehaktballetjes en tzatziki

Dit vind ik nou echt zo’n lekker zomers broodje. Lekker fris vanwege de tzatziki, maar ook lekker kruidig vanwege de gyroskruiden. Je zou dit ook ideaal mee kunnen nemen op een picknick. Uiteraard wel alles even apart verpakken, anders heb je van die zompige broodjes bij aankomst en dat is natuurlijk niet lekker.

Ingrediënten (voor 8 broodjes):

  • 800gr rundergehakt
  • 1 uit fijn gesnipperd
  • 3 + 1 tenen knoflook geperst
  • 40gr gyroskruiden (evt. iets meer als je van lekker kruidig houdt, pas wel op dat het niet te zout wordt)
  • 1 ei
  • ½-1 kopje paneermeel
  • 1 komkommer
  • 500ml griekse yoghurt
  • 1½ olijfolie
  • 8 pitabroodjes

Bereidingswijze:

Meng het rundergehakt, ui, 3 tenen knoflook, gyroskruiden, ei, en paneermeel en kneed goed door elkaar.

Rol er 32 balletjes van. Maak de balletjes niet te groot, ze moeten immers in het broodje passen.

Verhit wat olie in een pan en bak hierin de balletjes op laag tot middelhoog vuur.

Rasp de komkommer en knijp de rasp uit. Dit kun je bijvoorbeeld doen met behulp van een schone theedoek (zorg wel dat deze niet met wasverzachter gewassen is).

Meng de komkommer met de yoghurt, olijfolie en knoflook voor een heerlijk tzatziki.

Verwarm de pitabroodjes in de oven of in een koekenpan.

Snijd de broodjes voor de helft open en vul ieder broodje met 4 gehaktballetjes en een lekkere schep tzatziki.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel