Wortelkoekjes

Gek op worteltaart, probeer het eens in de vorm van een koekje. Deze koekjes worden lekker chewy, zoals veel Amerikaanse koekjes ook zijn. In wortel zit natuurlijk behoorlijk wat vocht en dat gaat tijdens het bakken in het deeg zitten, waardoor de koekjes zacht blijven. Je moet de koekjes voor het bakken niet platdrukken, maar gewoon als een bolletje op de bakplaat leggen. Druk je ze wel plat, dan loop je het risico een wat taai koekje te krijgen en dat is natuurlijk niet lekker.

Ingrediënten:

  • 210 gram bloem
  • 40gr amandelmeel / amandelrasp
  • 40gr havermout
  • 150gr wortelrasp
  • 150 gram rietsuiker
  • 1½ theelepel bakpoeder
  • Snufje zout
  • 1tl kaneel
  • 100 gram zachte boter
  • 1 ei
  • ½ eetlepel vanille-extract
  • 3el kristalsuiker

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Meng alle droge ingrediënten behalve de kristalsuiker door elkaar.

Voeg er nu de natte ingrediënten aan toe en kneed tot een deeg.

Rol balletjes ter grote van een walnoot van het deeg en haal ze door de kristalsuiker.

Leg de bolletjes met zo’n zes centimeter tussenruimte op de bakplaat.

Bak de koekjes in zo’n 12-16 minuten gaar. Let vooral op dat je de onderkant niet verband, want de koekjes blijven wat licht aan de bovenzijde.

Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel