Registeren
Wachtwoord vergeten?
Gek op worteltaart, probeer het eens in de vorm van een koekje. Deze koekjes worden lekker chewy, zoals veel Amerikaanse koekjes ook zijn. In wortel zit natuurlijk behoorlijk wat vocht en dat gaat tijdens het bakken in het deeg zitten, waardoor de koekjes zacht blijven. Je moet de koekjes voor het bakken niet platdrukken, maar gewoon als een bolletje op de bakplaat leggen. Druk je ze wel plat, dan loop je het risico een wat taai koekje te krijgen en dat is natuurlijk niet lekker.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng alle droge ingrediënten behalve de kristalsuiker door elkaar.
Voeg er nu de natte ingrediënten aan toe en kneed tot een deeg.
Rol balletjes ter grote van een walnoot van het deeg en haal ze door de kristalsuiker.
Leg de bolletjes met zo’n zes centimeter tussenruimte op de bakplaat.
Bak de koekjes in zo’n 12-16 minuten gaar. Let vooral op dat je de onderkant niet verband, want de koekjes blijven wat licht aan de bovenzijde.
Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.