Registeren
Wachtwoord vergeten?
Dit recept was toe aan een flinke update, dus zo gezegd, zo gedaan. De oude introductie hieronder vond ik leuk om te laten staan. Side note, ik heb weer net zo’n last van de pollen als toen ik de vorige keer dit recept schreef.
Af en toe is er niks lekkerder dan een kop soep, zeker niet als je grieperig bent. Aangezien ik alweer twee weken enorm verkouden ben (dankjewel pollen) vond ik het hoog tijd om eens een nieuw soep recept te maken. Eigenlijk is het een beetje een herfstig recept, maar ook in deze tijd van het jaar hartstikke lekker. Paddenstoelensoep vind ik echt zo’n typisch voorbeeld van iets dat er minder smakelijk uitziet dan het daadwerkelijk is. Ik geef de schuld aan de kleur (mistroostig grijsbruin), want hij ruikt en smaakt heerlijk.
Verhit wat olie of boter in een pan.
Fruit hierin de ui en de knoflook.
Voeg de paddenstoelen en tijm toe en bak deze een zo’n 3-5 minuten mee.
Voeg de medium dry sherry toe en laat 1-2 minuten zachtjes pruttelen
Verhit in een andere pan de boter en voeg de bloem toe zodra deze gesmolten is.
Laat het 1-2 minuten al roeren op laag vuur garen.
Voeg driekwart van het paddenstoelenmengsel toe en roer door.
Voeg de groentebouillon toe en breng het geheel aan de kook.
Laat alles zo’n 5-8 minuten zachtjes doorkoken.
Pureer nu de soep tot een glad geheel.
Haal het nog door een passe-vite of een zeef om te zorgen dat het echt een mooie gladde textuur krijgt.
Doe de resterende gebakken paddenstoelen en de kookroom erbij en roer door
Voeg naar smaak peper en zout toe en roer door.
Serveer met de peterselie.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.