Registeren
Wachtwoord vergeten?
Ik ben gek op rijst en op pannenkoeken, maar had nog nooit een combinatie van beiden geprobeerd. Het werd dus hoog tijd om daar eens verandering in te brengen. En wat blijkt, het is echt een geweldige combinatie! Door de rijst zijn de pannenkoekjes wel enorm vullend, maar je hebt absoluut niet het idee dat je een enorme bak rijst zit weg te werken. Ik at de pannenkoekjes met gebakken appels. Qua pannenkoek is de appelpannenkoek toch wel mijn grote favoriet, dus de keuze op de pannenkoeken met appels te eten was vrij snel gemaakt. Ondanks de appels en het feit dat er rijst in zit zijn de pannenkoeken natuurlijk alles behalve gezond, als je op een dieet bent, kun je dit dus ook beter laten staan, al zijn ze het zondigen natuurlijk meer dan waard.
Kook de rijst en laat deze afkoelen.
Meng de rijst met bloem, melk, een ½el suiker, ei, en zout tot een beslag. Als het een erg dik beslag is, kun je nog een beetje melk toevoegen om het vloeibaarder te maken. Onthoud wel, het is geen regulier pannenkoekenbeslag.
Verhit wat roomboter in een koekenpan bak hierin de pannenkoekjes aan weerszijden goudbruin.
Verhit ook wat roomboter in een andere pan en doe hierin de appelpartjes samen met 1el suiker. Bak dit door tot de appels mooi zacht zijn en de suiker lekker stroperig is.
Eet smakelijk!
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.