Registeren
Wachtwoord vergeten?
Afgelopen weekend kookte ik een driegangendiner Indiaas voor vrienden. Kruidig, soms wat pittig, en erg lekker. Eén van de bijgerechten die ik maakte was deze saffraanrijst. Saffraan is de duurste specerij ter wereld. De oranje stempels van de saffraankrokus worden namelijk met de hand geplukt. De stempels worden met name gebruikt om een gele kleur aan gerechten te geven. Wel oppassen dat je niet te veel saffraan gebruikt, daar wordt je gerecht scherp en bitter van.
Week de saffraandraadjes 20 minuten in de 1 liter heet water.
Verhit de ghee in een pan en fruit hierin de sjalotjes.
Voeg de rijst toe en bak deze even mee. Voeg de 0,6L water toe, samen met de kardemom, kaneel en nootmuskaat toe en roer de het geheel door.
Giet nu ook de saffraandraadjes inclusief het water erbij en kook de rijst in 18-20 minuten gaar.
Breng de rijst op smaak met zout en peper.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.