Saffraanrijst

Afgelopen weekend kookte ik een driegangendiner Indiaas voor vrienden. Kruidig, soms wat pittig, en erg lekker. Eén van de bijgerechten die ik maakte was deze saffraanrijst. Saffraan is de duurste specerij ter wereld. De oranje stempels van de saffraankrokus worden namelijk met de hand geplukt. De stempels worden met name gebruikt om een gele kleur aan gerechten te geven. Wel oppassen dat je niet te veel saffraan gebruikt, daar wordt je gerecht scherp en bitter van.

Ingrediënten:

  • 1 tl safraandraadjes
  • 1L heet water
  • 0,6L water
  • 4 sjalotjes gesnipperd
  • 2 el ghee
  • 400g basmatirijst
  • 1 kaneelstokje
  • ¼ tl gemalen kardemom
  • ½ tl verse nootmuskaat
  • Zout
  • Peper

Bereidingswijze:

Week de saffraandraadjes 20 minuten in de 1 liter heet water.

Verhit de ghee in een pan en fruit hierin de sjalotjes.

Voeg de rijst toe en bak deze even mee. Voeg de 0,6L water toe, samen met de kardemom, kaneel en nootmuskaat toe en roer de het geheel door.

Giet nu ook de saffraandraadjes inclusief het water erbij en kook de rijst in 18-20 minuten gaar.

Breng de rijst op smaak met zout en peper.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel