Indiase lamsstoof

Behalve saffraanrijst maakte ik afgelopen weekend in mijn Indiase driegangendiner ook deze Indiase lamsstoof. Dit is zo’n onwijs lekker recept! Lamsvlees is een soort vlees dat je lang moet laten stoven. Minstens zo’n drie uur, tot het punt waarop het zo mals is dat het uit elkaar valt en praktisch smelt op je tong.

Hoewel het gerecht heerlijk kruidig is, is het absoluut niet Indiaas heet. Diegenen die weleens in India geweest zijn weten precies waarover ik het heb. Zelfs bij een simpel bordje tomatensoep verander je daar al snel in een vuurspuwend draakje als je niet oppast.

Ingrediënten:

  • 1kg lamsbout zonder been in blokjes gesneden
  • 2 medium uien gesnipperd
  • 4 tenen knoflook geperst.
  • 2 rode pepers zonder zaadjes kleingesneden
  • 2 tl gemberpoeder
  • 2 tl kurkuma
  • ½tl chilipoeder
  • 2tl gemalen koriander
  • 3tl keriepoeder
  • 6 flinke el volle yoghurt
  • 2 flinke el tomatenpuree
  • 2el mangochutney (de zoete, niet de hete variant)
  • Scheut wokolie
  • Zout naar smaak

Bereidingswijze:

Verhit de olie in een pan.

Fruit hierin de ui en knoflook.

Voeg de rode pepers en gemberpoeder toe en bak het geheel een even door.

Voeg nu ook kurkuma, chilipoeder, koriander, kerriepoeder en tomatenpuree toe en bak even door.

Doe de lamsbout in de pan, hussel het geheel goed door elkaar en bak rondom even aan.

Voeg nu de yoghurt toe en roer het geheel door elkaar.

Laat het geheel nu een uur lang op mediumhoog vuur onder af en toe roeren pruttelen.

Voeg de mangochutney toe.

Laat alles nu minstens nog twee uur lang onder af en toe roeren pruttelen.

Voeg naar smaak zout toe.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel