Pasta alla mama

Zoals de naam al zegt een recept van mijn moeder en absoluut één van de favoriete recepten hier in huis. Deze pasta staat hier toch wel bijna wekelijks op tafel. Dit is zelfs de eerste pastasaus die ik zelf als kind at en klaarmaakte. Vroeger (toen ik een jaar of zeven à acht was) wilde ik namelijk alleen maar pasta zonder saus eten. Echt enorm smakelijk, ik weet het. Echter ik wilde wel graag mijn moeder helpen koken, en tja als je wilt helpen koken moet je ook opeten wat je klaargemaakt was het argument van mijn moeder. Dus zo geschiedde. Dit recept mocht hier dan ook absoluut niet ontbreken.

Ingrediënten (voor 4-6 personen):

 • 600g gehakt
 • 1 ui
 • 2 tenen knoflook
 • 1 rode paprika
 • 250 gram gedroogde salami (bijvoorbeeld Stegeman)
 • 650-700 gram pastasaus traditioneel of met kruiden(ik gebruik Sugocasa Erbe van Grand’Italia)
 • 1 pakje tomato frito
 • 1-2 theelepels oregano
 • Basilicum (vers of gedroogd)

Bereidingswijze:

Kook tijdens het bereiden van de saus de gewenste hoeveelheid spaghetti (of andere pastasoort).

Snijd de ui en de paprika klein, en snijd de salami in blokjes. Bak het gehakt rul en voeg de ui toe, pers de knoflook en doe deze samen paprika erbij. Voeg nu ook de salamiblokjes toe en laat het geheel even een minuutje op laag vuur doorbakken. Voeg nu de pastasaus en de tomato frito toe en roer door. Doe als laatste wat oregano erbij en wat verse gesneden basilicumblaadjes. Laat het geheel zachtjes pruttelen voor zo’n drie tot vijf minuten.

Eet smakelijk!

De saus is uitermate geschikt om in te vriezen. Zeker niet weggooien dus, als er nog wat overblijft!

4
 1. Suzanne
  7 jaar geleden
  Hoi! Ik ga het zeker doorgeven! Overigens kan ik me de laatste keer niet herinneren dat ik pasta voor de kids gekookt heb waar courgette in zat. Heb ik ze stiekem toch een trauma bezorgd :-p.
 2. Femke
  7 jaar geleden
  Geef je een compliment aan je moeder. Kids vonden her heerlijk. Ze vroegen zich wel af waar de courgette was, want ze kennen geen pastasaus van je zonder courgette. :-)
 3. Suzanne
  7 jaar geleden
  Uiteraard! Die zal ik binnenkort eens maken.Nog genoeg ideeën voor recepten, dus voorlopig nog veel om over te bloggen :-).
 4. guest
  7 jaar geleden
  En het recept van de pastasaus van je moeder met de wijn erin? Die we voor RSW gemaakt hebben? Die was ook heerlijk! Deel je dat recept ook nog?

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel