Registeren
Wachtwoord vergeten?
Zoals de naam al zegt een recept van mijn moeder en absoluut één van de favoriete recepten hier in huis. Deze pasta staat hier toch wel bijna wekelijks op tafel. Dit is zelfs de eerste pastasaus die ik zelf als kind at en klaarmaakte. Vroeger (toen ik een jaar of zeven à acht was) wilde ik namelijk alleen maar pasta zonder saus eten. Echt enorm smakelijk, ik weet het. Echter ik wilde wel graag mijn moeder helpen koken, en tja als je wilt helpen koken moet je ook opeten wat je klaargemaakt was het argument van mijn moeder. Dus zo geschiedde. Dit recept mocht hier dan ook absoluut niet ontbreken.
Ingrediënten (voor 4-6 personen):
Kook tijdens het bereiden van de saus de gewenste hoeveelheid spaghetti (of andere pastasoort).
Snijd de ui en de paprika klein, en snijd de salami in blokjes. Bak het gehakt rul en voeg de ui toe, pers de knoflook en doe deze samen paprika erbij. Voeg nu ook de salamiblokjes toe en laat het geheel even een minuutje op laag vuur doorbakken. Voeg nu de pastasaus en de tomato frito toe en roer door. Doe als laatste wat oregano erbij en wat verse gesneden basilicumblaadjes. Laat het geheel zachtjes pruttelen voor zo’n drie tot vijf minuten.
Eet smakelijk!
De saus is uitermate geschikt om in te vriezen. Zeker niet weggooien dus, als er nog wat overblijft!
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.