Raita

Raita is zo’n beetje de Indiase variant van tzatziki. Niet zo vreemd want hiervan is ook de basis komkommer en yoghurt. Raita is het verkoelende sausje dat je naast al het hete Indiase eten echt nodig hebt om te voorkomen dat je echt een vuurspuwende draak wordt. Mensen proberen die heetheid vaak te blussen met water, de best werkende methode is echter toch iets op basis van yoghurt of melk.

Hoewel ik zelf het Indiase eten nooit zo heet maak dat je er ook echt raita bij nodig hebt, is het toch altijd een heerlijke toevoeging.

Ingrediënten:

  • 500gr volle Griekse yoghurt
  • 2 komkommers geraspt
  • Bosje koriander fijngesneden
  • Bosje munt fijngesneden
  • ¼tl gemalen komijnzaad
  • Verse zwarte peper

Bereidingswijze:

Duw het vocht uit de komkommerrasp met behulp van een theedoek of een vergiet

Meng de yoghurt met de komkommerrasp, koriander, munt en komijnzaad.

Voeg naar smaak peper toe.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel