Vanille kruimelcupcakes

Eén van mijn favoriete taarten is appelkruimeltaart, o.a. vanwege de kruimels. Daarom besloot ik om afgelopen weekend eens wat anders te proberen qua kruimelgebak. Het werd een lekkere vanille cupcake met daarop vanille koekkruimels en witte chocolade. Wat mij (en de scoutingkinderen) betreft was het een geslaagd experiment. Een lekkere zachte cupcake met een knapperige koeklaag bovenop.

Bij het bakken van de cupcakes is het belangrijk om te zorgen dat je de cupcake bakjes niet te vol doet (een valkuil waar ik zelf nog weleens in tuin) als je wilt dat je cupcakes mooi rijzen. Een mooie maatstaf is een ijslepel, bij voorkeur zo’n knijptang, daar kun je het beslag erg mooi mee portioneren en zorgen dat alle cupcakes even hoog zullen zijn.

Ingrediënten (voor 21 cupcakes):

  • 250gr + 75gr zachte boter
  • 235gr + 90gr witte basterdsuiker
  • 3 zakjes vanillesuiker
  • 1el vanille extract
  • 250gr zelfrijzend bakmeel
  • 5 eieren
  • 50gr havermout
  • 100gr bloem
  • 100gr witte chocolade

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng 75 gram boter, met 90 gram witte basterd suiker, 1 zakje vanillesuiker, bloem en havermout en kneed het tot kruimels.

Roer de 250 gram boter, met de 235 gram witte basterdsuiker en 2 zakjes vanillesuiker tot een romig mengsel.

Klop er nu één voor één de eieren door.

Schep het zelfrijzend bakmeel erdoor.

Verdeel het beslag over de cupcake vormpjes.

Verdeel de koekkruimels nu over het beslag.

Bak de cupcakes in 20-25 minuten gaar.

Laat de cupcakes helemaal afkoelen.

Smelt de witte chocolade au-bain-marie.

Drizzle de witte chocolade over de cupcakes.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel