Registeren
Wachtwoord vergeten?
Vanille extract gebruik ik in de meeste van mijn baksels. Het is echt een geweldige toevoeging voor een goede vanille smaak en ook heerlijk in combinatie met allerlei andere smaken zoals chocolade, balsamico en appel. Helaas wordt vanille extract altijd verkocht in kleine flesjes van zo rond de 100ml. Dat schiet natuurlijk niet op als meerdere eetlepels aan een gerecht toevoegt. Gelukkig is het ook enorm makkelijk om zelf vanille extract te maken, het enige dat je daarvoor nodig hebt is wodka en vanille stokjes (en een beetje geduld).
Helemaal leuk is dat je de vanillestokjes kunt hergebruiken, Door het weken in de wodka wellen de stokjes en wordt de pulp mooi zacht. De stokjes kun je dan aan één zijde opensnijden, de pulp kun je er uitknijpen en heerlijk door een gerecht verwerken.
Steek de vanillestokjes in de fles met wodka.
Schud de fles iedere week, laat het geheel minstens zes weken staan op een donkere plek voordat je hem gebruik.
Hoe langer de fles staat, hoe meer de vanillesmaak erin zal trekken.
Ook reeds opengesneden vanillestokjes kun je later altijd toevoegen voor extra vanillesmaak.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.