Vanille extract

Vanille extract gebruik ik in de meeste van mijn baksels. Het is echt een geweldige toevoeging voor een goede vanille smaak en ook heerlijk in combinatie met allerlei andere smaken zoals chocolade, balsamico en appel. Helaas wordt vanille extract altijd verkocht in kleine flesjes van zo rond de 100ml. Dat schiet natuurlijk niet op als meerdere eetlepels aan een gerecht toevoegt. Gelukkig is het ook enorm makkelijk om zelf vanille extract te maken, het enige dat je daarvoor nodig hebt is wodka en vanille stokjes (en een beetje geduld).

Helemaal leuk is dat je de vanillestokjes kunt hergebruiken, Door het weken in de wodka wellen de stokjes en wordt de pulp mooi zacht. De stokjes kun je dan aan één zijde opensnijden, de pulp kun je er uitknijpen en heerlijk door een gerecht verwerken.

Ingrediënten:

  • 8 vanillestokjes (meer mag ook)
  • 500ml wodka

Bereidingswijze:

Steek de vanillestokjes in de fles met wodka.

Schud de fles iedere week, laat het geheel minstens zes weken staan op een donkere plek voordat je hem gebruik.

Hoe langer de fles staat, hoe meer de vanillesmaak erin zal trekken.

Ook reeds opengesneden vanillestokjes kun je later altijd toevoegen voor extra vanillesmaak.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel