Mini spinazie-spek quiches met zongedroogde tomaat

Deze spinazie-spek quiches zijn erg makkelijk om te maken en lekker als een klein voorgerechtje of als bijgerecht. Je zou ze zelfs kunnen serveren als borrelhapje op een verjaardag. Ik maakte ze in een cupcake bakblik, dan heb je gelijk de ideale maat. Let daarbij wel op dat je steeds een vakje leeg laat tussen de quiches.

Ingrediënten voor 6 stuks:

  • 125gr bladspinazie fijngesneden (je kunt hiervoor prima diepvries spinazie gebruiken)
  • 10 kleingesneden + 6 hele zongedroogde tomaten
  • 100gr spekjes
  • 2 + 1 extra eieren
  • 50ml slagroom
  • 6 velletjes bladerdeeg

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 225 graden.

Vet de bakvorm in.

Leg de velletjes bladerdeeg in de bakvorm. Eén velletje per cupcakebakje.

Klop twee eieren met de slagroom los.

Meng de spinazie, fijngesneden zongedroogde tomaten en spekjes erdoor.

Verdeel het mengsel over de bakjes bladerdeeg. Let hierbij goed op dat je de bakjes niet te vol doet, het zet nog wat uit, dus niet tot aan de rand vullen.

Beleg ieder bakje met één hele zongedroogde tomaat.

Knijp nu de randjes bladerdeeg een beetje samen of vouw het bakje gedeeltelijk dicht (je kunt er eigenlijk mee doen wat je zelf leuk vindt).

Klop het nog overgebleven ei los en bestrijk het bladerdeeg ermee.

Bak de quiches in 15 minuten mooi goudbruin.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel