Registeren
Wachtwoord vergeten?
Om nom nom, ik vond het hoog tijd om weer eens een lekkere crostini (of eigenlijk twee) te maken. Het hoofdingrediënt voor de topping van beide crostini’s is ricotta, een zachte italiaanse kaas met een weinig uitgesproken smaak. Dat laatste maakt de kaas erg geschikt om er een eigen draai aan te geven door deze te mengen met bijvoorbeeld kruiden. De kaas geeft beide crostini’s iets lekker fris.
De eerste crostini die ik maakte is er eentje met een basilicum ricotta, aardbeien en balsamicostroop. De tweede crostini die ik maakte is er eentje met een bieslook dille ricotta en komkommer. Wat mij betreft allebei heerlijke combinaties en je zou ze bijvoorbeeld heerlijk bij een high tea kunnen serveren.
Besprenkel de sneetjes brood met olijfolie en rooster ze op de grill of in de oven krokant.
Meng de ricotta met basilicum.
Verdeel het ricotta mengsel over de drie sneetjes geroosterd brood.
Verdeel de aardbeien over de broodjes.
Bedruip iedere crostini met een beetje balsamicostroop.
Meng de ricotta met bieslook en dille.
Schaaf met een kaasschaaf zes lange plakken komkommer.
Verdeel de plakken komkommer over de crostini’s .
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.