Twee soorten crostini met ricotta

Om nom nom, ik vond het hoog tijd om weer eens een lekkere crostini (of eigenlijk twee) te maken. Het hoofdingrediënt voor de topping van beide crostini’s is ricotta, een zachte italiaanse kaas met een weinig uitgesproken smaak. Dat laatste maakt de kaas erg geschikt om er een eigen draai aan te geven door deze te mengen met bijvoorbeeld kruiden. De kaas geeft beide crostini’s iets lekker fris.

De eerste crostini die ik maakte is er eentje met een basilicum ricotta, aardbeien en balsamicostroop. De tweede crostini die ik maakte is er eentje met een bieslook dille ricotta en komkommer. Wat mij betreft allebei heerlijke combinaties en je zou ze bijvoorbeeld heerlijk bij een high tea kunnen serveren.

Ingrediënten voor aardbeiencrostini:

  • 3 dunne sneetjes ciabatta of (meergranen) stokbrood
  • ½ el olijfolie
  • 60gr ricotta
  • Handjevol verse basilicum fijngesneden
  • 6 Hollandse aardbeien gehalveerd
  • 1 tl balsamicostroop

Ingrediënten voor komkommercrostini:

  • 3 dunne sneetjes ciabatta of (meergranen) stokbrood
  • ½ el olijfolie
  • 60gr ricotta
  • 2 takjes dille fijngesneden
  • Handjevol bieslook fijngesneden
  • Halve komkommer

Bereidingswijze aardbeiencrostini:

Besprenkel de sneetjes brood met olijfolie en rooster ze op de grill of in de oven krokant.

Meng de ricotta met basilicum.

Verdeel het ricotta mengsel over de drie sneetjes geroosterd brood.

Verdeel de aardbeien over de broodjes.

Bedruip iedere crostini met een beetje balsamicostroop.


Bereidingswijze komkommercrostini:

Besprenkel de sneetjes brood met olijfolie en rooster ze op de grill of in de oven krokant.

Meng de ricotta met bieslook en dille.

Verdeel het ricotta mengsel over de drie sneetjes geroosterd brood.

Schaaf met een kaasschaaf zes lange plakken komkommer.

Verdeel de plakken komkommer over de crostini’s .

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel