Registeren
Wachtwoord vergeten?
Ik maak altijd mijn eigen spijs. Het is niet moeilijk, maar ik vind het vaak het lekkerst als je het een paar dagen van tevoren maakt. Dan kunnen de smaken er lekker intrekken, al gaat op de dag zelf maken ook prima. Daarnaast vind ik het ook altijd iets toevoegen als je net dat beetje extra werk en liefde in je baksel gestoken hebt door ook de spijs zelf te maken.
Heb je je trouwens wel eens afgevraagd waarom je je bij de banketbakker bijvoorbeeld altijd zoveel betaald voor een relatief klein stukje gevuld speculaas? Dat zit zo. Amandelen zijn nogal duur en daarom zijn de kosten van het maken van iets met amandelspijs hoog. Veel winkels lossen dit op door i.p.v. enkel amandelen te gebruiken, ook bonen of andere pitten erin te verwerken. Het resultaat is dan ook een veel minder lekker spijs. Als je goed oplet zal je vaak ook zien dat er dan spijs i.p.v. amandelspijs op de verpakking staat. Dat heeft te maken met het daadwerkelijke percentage amandelen dat erin zit en wat men wettelijk gezien mag vermelden.
Maal de amandelen fijn in de keukenmachine.
Voeg de suiker toe en maal even mee.
Voeg het ei, de citroensap en de citroensap toe en en meng tot een samenhangend spijs. Ook dit kun je gewoon in de keukenmachine doen.
Bewaar het spijs een paar dagen in plasticfolie in de koelkast voordat je het gaat gebruiken, dan lost de suiker iets op en hopen de smaken heerlijk samen. Je kunt het in principe ook gelijk gebruiken, maar ik vind het toch het lekkerst om het even te laten liggen.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.