Registeren
Wachtwoord vergeten?
Sinds vorige week logeert mijn nichtje uit de Verenigde Staten bij me. Zij is sinds enkele maanden veganist, dus ben ik de hele week al heerlijk aan het experimenteren met diverse veganistische gerechten. Soms is dat een uitdaging, maar wel erg leuk. Over het algemeen valt het me reuze mee wat je allemaal veganistisch kunt krijgen. Zelfs drop, hagelslag en suikerbrood is er in een veganistische variant.
Voor het ontbijt gisteren maakte ik veganistische wentelteefjes. Ik had echt geen idee wat ik ervan moest verwachten, immers je mist toch standaard ingrediënten als eieren en melk. Nou ik kan je vertellen, de wentelteefjes waren heerlijk en niet aan te slepen. Lekker met stroop, suiker, of ahornsiroop en vers fruit.
Meng alle ingrediënten door elkaar behalve het brood.
Plaats het mengsel 20 minuten in de koelkast zodat het chiazaad kan wellen.
Verhit een pan met veganistische boter of kokos olie (wil je niet helemaal voor veganistisch gaan kies dan voor roomboter).
Doop iedere snee brood in het mengsel. Iedere zijde van het brood moet zo’n 10-20 seconden weken afhankelijk van de dikte van het brood.
Bak de sneetjes brood aan weerszijden in de pan tot deze goudbruin zijn. Dit duurt zo’n 3-4 minuten.
Bedruip de wentelteefjes met stroop, ahornsiroop of suiker en eet lekker met vers fruit.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.