Veganistische wentelteefjes

Sinds vorige week logeert mijn nichtje uit de Verenigde Staten bij me. Zij is sinds enkele maanden veganist, dus ben ik de hele week al heerlijk aan het experimenteren met diverse veganistische gerechten. Soms is dat een uitdaging, maar wel erg leuk. Over het algemeen valt het me reuze mee wat je allemaal veganistisch kunt krijgen. Zelfs drop, hagelslag en suikerbrood is er in een veganistische variant.

Voor het ontbijt gisteren maakte ik veganistische wentelteefjes. Ik had echt geen idee wat ik ervan moest verwachten, immers je mist toch standaard ingrediënten als eieren en melk. Nou ik kan je vertellen, de wentelteefjes waren heerlijk en niet aan te slepen. Lekker met stroop, suiker, of ahornsiroop en vers fruit.

Ingrediënten 8 wentelteefjes:

  • 1 kop amandelmelk
  • 1 flinke tl chiazaad (heel of gemalen)
  • 3/4 tl kaneel
  • 1 el vanille extract
  • ½ el agave siroop of ahornsiroop (of honing als je voor minder veganistisch gaat)
  • 8 sneetjes oud brood

Bereidingswijze:

Meng alle ingrediënten door elkaar behalve het brood.

Plaats het mengsel 20 minuten in de koelkast zodat het chiazaad kan wellen.

Verhit een pan met veganistische boter of kokos olie (wil je niet helemaal voor veganistisch gaan kies dan voor roomboter).

Doop iedere snee brood in het mengsel. Iedere zijde van het brood moet zo’n 10-20 seconden weken afhankelijk van de dikte van het brood.

Bak de sneetjes brood aan weerszijden in de pan tot deze goudbruin zijn. Dit duurt zo’n 3-4 minuten.

Bedruip de wentelteefjes met stroop, ahornsiroop of suiker en eet lekker met vers fruit.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel