Boerenbrood

In de afgelopen weken heb ik niet veel tijd gehad om te bloggen. Ik ben voornamelijk de hort op geweest met mijn nichtje, maar gelukkig had ik wel tijd om nog wat lekkere recepten te maken. Alleen het posten van de blogs daar kwam het niet zo van.

Zo maakte ik afgelopen week ook een simpel boerenbrood. Dit recept is zo ontzettend makkelijk, iedereen kan het maken. Je moet alleen wel een beetje geduld hebben. En zeg nou zelf, wat is er nou lekkerder dan de geur van vers brood die zich door het huis verspreid.

Ingrediƫnten:

  • 4 koppen bloem
  • 1 zakje gist
  • 2tl witte basterdsuiker
  • 2tl zout
  • 2 koppen handwarm water
  • 1el roomboter
  • 1el olie

Nodig:

  • Een ovenschaal met en inhoud 2 liter. (Ik gebruik een ronde van het merk pyrex.

Bereidingswijze:

Meng de bloem, gist, suiker en het zout.

Roer nu het water erdoor.

Kneed het met een mixer met deeghaken tot een samenhangend deeg. Het blijft een best wel plakkerig deeg.

Smeer een kom in met olie en leg het deeg erin.

Dek de kom af met een natte warme theedoek en laat het een uur rijzen op een warme plek tot het verdubbeld is.

Haal het deeg langs de rand los met een vork en vouw het naar binnen zodat het deeg neerslaat.

Smeer de ovenschaal in met een flinke laag boter.

Doe het deeg in de schaal en laat het en laat het een half uur tot drie kwartier rijzen tot het zich net onder (of eventueel boven de rand van de schaal bevindt).

Verwarm de oven voor op 225 graden.

Plaats het deeg in de oven en bak het 15 minuten.

Verlaag de temperatuur naar 190 graden en bak nogmaals 15 minuten.

Haal het brood uit de oven en stort het op een rooster.

Laat het brood afkoelen.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel