Mango-passievrucht sorbetijs

Onlangs kocht ik een heerlijke beker mango-passievrucht sorbetijs. Ik vond het zo lekker dat ik het zelf wilde proberen te maken, dus ging ik gisteren aan de slag. Sorbetijs is lekker makkelijk om te maken. Ook is het hartstikke gezond, toch? Er zit namelijk voornamelijk vruchten in, en een paar scheppen suiker ;-). Dat laatste mag de pret natuurlijk niet drukken, een ijsje op z’n tijd kan echt geen kwaad.

Ingrediënten (500ml) :

  • 1 mango (geschild, ontpit en in blokjes)
  • 4 passievruchten
  • 100ml water
  • 75gr witte basterdsuiker

Bereidingswijze:

Doe het vruchtvlees van de passievrucht samen met de mango in de keukenmachine en pureer het.

Doe het water met de suiker in een pannetje en verwarm het tot de suiker helemaal opgelost is. Laat het geheel niet koken.

Voeg het toe aan het mango passievruchtmengsel en mix het er doorheen.

Haal het mango-passievruchtmengsel door een zeef of een passe-vite zodat alle zaadjes van de passievrucht uit het mengsel zijn.

Zet het mengsel nu een paar uurtjes in de koelkast zodat het afkoelt tot zo’n 5-8 graden.

Meng het in de ijsmachine tot ijs.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel