Gevulde zalmmoot

Een stukje zalm op z’n tijd vind ik altijd een goede afwisseling. Ik ben niet iemand die eindeloos bergen vlees naar binnen kan proppen. Geen enorme steaks voor mij (wel een kleintje), maar net zo graag eet ik een stukje vis en bij voorkeur dan zalm.

Zalm is de eerste vissoort die ik ooit leerde eten. Mijn moeder is een groot visliefhebster en zij liet mij ooit een stukje gerookte zalm proeven en ik was gelijk verkocht! Tegenwoordig eet ik zalm gerookt, gebakken of gestoofd, het maakt me niet uit, maar het is absoluut mijn favoriete vissoort.

Gisteren besloot ik om eens een keertje een gevulde zalmmoot te maken. Lekker makkelijk en ook gewoon lekker. De zalm heb ik gestoofd in de oven in witte wijn en gevuld met spinazie, paprika, en champignons. Je zou het misschien niet verwachten, maar je kunt dit gerecht binnen 30 minuten op tafel kunnen hebben staan.

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 2 zalmmoten à 200gr per stuk
  • 1 sjalotje gesnipperd
  • 2 tenen knoflook geperst
  • ½ rode paprika in dunne reepjes gesneden
  • 2 handen vol verse spinazie
  • Handjevol peterselie gesnipperd
  • 6 champignons gehalveerd en in plakjes
  • 200ml droge witte wijn (ik gebruikte pinot gris)
  • 2tl roomboter
  • Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Verhit wat olie in een pan en fruit hierin het sjalotje en de knoflook.

Voeg de paprika en champignons toe en bak door op een middelhoog vuur.

Voeg na 3 minuten de spinazie en de peterselie toe en bak nog zo’n 3 minuten door.

Voeg naar smaak zout en peper toe.

Maak in beide zalmmoten over de lengte een inkeping waarbij de uiteinden intact blijven.

Vul beide zalmmoten met het groentemengsel en leg ze in een medium ovenschaal.

Bestrooi beide zalmmoten met zout en peper naar smaak.

Leg op iedere zalmoot 1tl roomboter.

Giet de wijn in de ovenschaal.

Stoof de zalm in de oven in 10 minuten gaar.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel