Tacokruiden

Er zijn van die dingen die je makkelijk zelf kunt maken, maar vaak uit gemak gewoon kant-en-klaar koopt. Tacokruiden zijn in mijn geval daar een voorbeeld van, want zeg nou zelf zo’n kant-en-klaar zakje kruiden is toch ideaal. Nou vind ik het ook een uitdaging om het ook zelf eens te maken, en kijken of je het natuurlijk veel lekkerder kan krijgen dan uit een zakje. Dat zou natuurlijk niet super moeilijk moeten zijn, want je stemt het immers af op je eigen smaak. Mijn variant heeft wel wat pit, maar is zeker niet zo heet als dat ze het in Mexico zouden maken.

Hoeveel je uiteindelijk bij het vlees doet ligt een klein beetje aan waar je van houdt (ik houd me eerlijk gezegd nooit aan de hoeveelheden op een zakje). Ik had op zo’n 150gr vlees ongeveer een eetlepel, maar dat is dan ook gemengd met lekker wat tomaat, paprika, ui, en knoflook. Ik moet er ook gelijk bij zeggen dat ik houd van goed gekruid eten.

Ingrediënten:

  • 1½ el paprikapoeder
  • ½ tl chilipoeder
  • ½ tl knoflookpoeder
  • ½ tl uienpoeder
  • ¼ tl gedroogde oregano
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl zeezout
  • ½ tl zwarte peper
  • ½ tl cacao

Bereidingswijze:

Meng alle ingrediënten door elkaar.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel