Quesadilla met geitenkaas

Op een quesadilla kun je praktisch alles doen. Dat maakt het een leuke variabele snack die je met verjaardagen op tafel kunt zetten of een lekker licht (of minder licht) avondmaal . Dus besloot ik om eens aan de slag te gaan met het maken van een lekkere quesadilla.

Quesadilla’s zijn vaak gevuld met onder andere kaas. Nu ik er zo over nadenk ik het eigenlijk gewoon een superluxe Mexicaanse tosti. Ik heb er voor gekozen om geitenkaas te gebruiken, omdat een lekkere uitgesproken smaak heeft. Let er bij het vullen van de quesadilla op dat je de wrap niet te dik belegd, dat maakt het omdraaien bijna onmogelijk. Geloof me, dat heb ik in de praktijk geleerd. Snijd hem lekker in vier of acht stukken en eet hem met de hand.

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 300gr kipdijfilet in zeer kleine blokjes gesneden
  • 3 tenen knoflook geperst
  • 1 ui gesnipperd
  • 3tl tacokruiden (zelfgemaakt uiteraard)
  • 300gr spinazie
  • ½ kopje semi zongedroogde tomaten gehalveerd
  • 1 kopje geraspte geitenkaas
  • 4 tortilla’s

Bereidingswijze:

Verhit wat olie in een pan.

Fruit hierin de ui en de knoflook.

Voeg de kipfilet en de tacokruiden toe en bak door totdat de kip zo goed als gaar is.

Voeg de zongedroogde tomaat en de spinazie toe en bak 2-3 minuten door.

Doe op twee tortilla’s een klein beetje geitenkaas.

Verdeel de vulling over hierover.

Verdeel nu de resterende geitenkaas over de twee tortilla’s en leg de overgebleven twee tortilla’s er bovenop.

Verhit een koekenpan zonder boter of olie en bak hierin beide quesadilla’s aan twee zijden.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel