Registeren
Wachtwoord vergeten?
Zo vlak voor de kerst heb ik nog een last minute toetje voor je. Voor iedereen die gek is op zoute karamel is dit een absolute must! Dit is zo ontzettend lekker. Wat mij betreft is alleen het ijs al voldoende, maar als je toch wat kerststol over hebt van het ontbijt is het natuurlijk extra lekker om er ook zo’n lekker wentelteefje bij te maken. Want zeg nou zelf, met kerst mag het best een beetje luxe en maken die paar extra calorieën ook niet meer uit.
Ingrediënten voor 1 liter ijs:
Ingrediënten voor 4 wentelteefjes:
Bereidingswijze zoute karamelijs:
Snijd de vanillepeul open en verwijder het merg.
Doe de melk, slagroom, 150gr basterdsuiker, vanille extract, vanillemerg en peul in een pan en roer alles goed door elkaar.
Verhit dit tot net onder het kookpunt.
Klop ondertussen de eigelen met 50gr suiker tot een luchtig geheel.
Roer nu twee eetlepels van het eigeelmengsel door het verhitte roommengsel (familie maken).
Roer nu ook de rest van het eigeelmensel door het roommengsel en laat het 10 minuten zonder het te laten koken onder af en toe roeren pruttelen.
Laat het geheel afkoelen en plaats het 3 uur (of langer) in de koelkast.
Verwijder de vanillepeul.
Draai er in de ijsmachine ijs van.
Doe nu vlak voordat het volledig ijs geworden is de zoute karamel erdoor.
Laat het ijs eventueel verder bevriezen in de vriezer.
Bereidingswijze wentelteefjes:
Meng alle ingrediënten door elkaar behalve het brood.
Verhit een pan met een klontje roomboter.
Doop iedere snee brood in het mengsel. Iedere zijde van het brood moet zo’n 20-30 seconden weken afhankelijk van de dikte van het brood.
Bak de sneetjes brood aan weerszijden in de pan tot deze goudbruin zijn. Dit duurt zo’n 3-4 minuten.
Server de wentelteefjes met een bolletje ijs en natuurlijk nog wat extra zoute karamel.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.