Registeren
Wachtwoord vergeten?
Ik ben gek op stoofperen! Ik kan er rustig zonder blikken of blozen vier eten. Mijn favoriete stoofperenrecept is dan ook niet voor niks één van de eerste recepten die ik op mijn blog plaatste. Wij eten nagenoeg elke kerst stoofpeertjes als bijgerecht, daarom leek het me leuk om ze ook eens in een dessert te gebruiken. In tegenstelling tot de meeste crumbles, maak je hierbij de peertjes los van de kruimels. Maar geen zorgen het is super makkelijk en heel erg lekker.
Bereid de stoofperen volgens het recept.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng de bloem, havermoutvlokken, lichtbruine basterdsuiker, boter, kaneel en nootmuskaat tot kruimels.
Doe de kruimels op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 10-15 minuten gaar.
Zeef drie soeplepels van het kookvocht van de peertjes en kook het op hoog vuur in tot een siroop.
Laat de siroop afkoelen.
Serveer per persoon één stoofpeer in partjes.
Verdeel de kruimels en siroop eroverheen en doe er eventueel een bolletje vanille ijs bij.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.