Gedroogde cranberries

Ik denk dat de meeste mensen wel eens een vorm van gedroogd fruit hebben gegeten. Ik ben zelf bijvoorbeeld gek op rozijnen, hoe suf dat misschien ook klinkt, en ja ik weet dat daar best wel wat suikers in zitten. Een collega van mij is echter gek op gedroogde cranberries en na een keertje proeven en even een scheve bek getrokken te hebben (ze zijn behoorlijk zuur) vind ik ze ook hartstikke lekker. Daarom wilde ik zelf eens proberen cranberries te drogen.

Dit recept is ideaal als je gek bent op dingen als zure matten, want zuur zijn ze, maar niet op een verkeerde manier. Zelf vind ik ze erg lekker met wat yoghurt en (zelfgemaakte) granola, maar ook als tussendoortje zijn ze lekker.

Ingrediƫnten:

  • Cranberries uit de diepvries (hoeveelheid naar wens)

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 100 graden.

Doe de cranberries in een pan met water dat tegen de kook aan zit.

Breng het water wederom tegen de kook aan en laat de cranberries in de pan staan tot het velletje gebarsten is.

Haal de cranberries uit de pan en laat ze uitlekken.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en verspreid hierover de cranberries.

Laat ze 5 uur in de oven drogen en daarna in de oven afkoelen.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel