Monchoutaart met vijgen en zoute karamel

Monchoutaart! Van de klassieke versie met kersen word ik heel gelukkig. Uiteraard met een bastognebodem, die hoort er gewoon bij. Maar monchoutaart kun je natuurlijk met eindeloos veel toppings maken. Ik weet het, ook met de bodems kun je variëren, maar ik ben persoonlijk behoorlijk verknocht aan de bastogne variant, dus dat heb ik ik dat voor nu even achterwege gelaten. Al denk ik al wel aan een variant met oreo’s en heel veel chocolade, maar dat is voor een andere keer. Op dit moment kun je namelijk overal verse vijgen krijgen, dus is dit bij uitstek de gelegenheid om daar eens een taart mee te maken. Wel in combinatie met zoute karamel, gewoon om dat het lekker is.

Ingrediënten

  • 1 pak bastogne koeken
  • 150gr ongezouten roomboter gesmolten
  • 200gr monchou
  • 250ml slagroom
  • 75gr witte basterdsuiker
  • 2el poedersuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1tl vanille extract
  • 3 verse vijgen
  • 2tl zoute karamel

Bereidingswijze

Verkruimel de bastognekoeken.

Meng de kruimels met de gesmolten boter, bedek de bodem van een taartvorm hiermee en druk goed aan.

Zet in de taartbodem in de koelkast om op te stijven.

Klop de monchou met de basterdsuiker en vanillesuiker luchtig.

Klop de slagroom met de vanille extract en poedersuiker stijf.

Meng het monchoumengsel met de slagroom.

Doe dit mengsel op de bastogne taartbodem.

Zet de taart enkele uren in de koelkast om op te stijven.

Snijd de vijgen in plakje en beleg de taart ermee.

Bedruip de taart met de zoute karamel.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel