Stoofperentaartje

Stoofperen! Daar kan ik nooit genoeg van krijgen. Nu de stoofperentijd weer echt is aangebroken vond ik het hoog tijd voor een stoofperenrecept. Het liefste zou ik namelijk elke week stoofperen eten. Helaas heb ik niet de tijd om elke week een grote pan met stoofperen te maken. En eerlijk is eerlijk, de kant-en-klare variant uit de supermarkt zijn gewoon lang niet zo lekker.

Ik wilde al een tijdje een stoofperentaartje maken, niks moeilijks, gewoon met bladerdeeg, kaneelsuiker en stoofperensiroop. Lekker simpel, met de nadruk op lekker! Overigens raad ik aan om gewoon een grote pan stoofperen te maken. Zo kun je de ene dag stoofperen bij het diner eten en de dag erna met de resterende stoofpeertjes deze taartjes maken.

Ingrediënten

  • 1 recept voor stoofperen (4 peertjes en 3 soeplepels kookvocht apart houden)
  • 2el suiker
  • ½ kaneel
  • 4 velletjes roomboter bladerdeeg
  • 1 ei losgeklopt

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Meng de suiker met de kaneel.

Zeef het kookvocht van de peertjes en kook het op hoog vuur in tot een siroop. (Let op, de siroop wordt dikker als deze afkoelt)

Laat de siroop afkoelen.

Snijd de stoofperen in partjes en beleg de bladerdeegvelletjes ermee. Houd rondom een rand van ongeveer 1,5cm vrij.

Smeer de randjes in met het losgeklopte ei.

Bestrooi ieder taartje met een theelepel kaneelsuiker.

Bak de taartjes in 8-10 minuten goudbruin.

Bedruip de taartjes met een beetje siroop.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel