Registeren
Wachtwoord vergeten?
De feestdagen komen er weer aan! Ik kan haast niet wachten, wat ben ik toch gek op die tijd van het jaar. De kruidnoten, banketstaaf en het gevuld speculaas liggen al een tijdje in de winkel, dus ik vond het hoog tijd voor een passend recept. Aangezien ik van gevuld speculaas heel blij word, was het een kleine stap richting een gevulde speculaascake. Geen slechte keuze al zeg ik het zelf!
Verhit de oven op 175 graden.
Klop de boter met het zout, de suiker en amandelextract luchtig.
Klop één voor één de eieren door het botermengsel.
Meng de speculaaskruiden door het zelfrijzend bakmeel.
Roer het zelfrijzend bakmeel door het beslag.
Giet de helft van het beslag in een ingevette en bebloemde cakevorm.
Rol de amandelspijs tot een rol van ongeveer 23cm lang en leg op het cakebeslag in de cakevorm.
Giet het resterende beslag in de cakevorm.
Bestrooi met de amandelschaafsel.
Bak de cake in 50-60 minuten gaar.
Laat de cake 10 minuten in de vorm afkoelen en stort daarna op een taartrek om volledig af te koelen.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.