Gevulde speculaascake

De feestdagen komen er weer aan! Ik kan haast niet wachten, wat ben ik toch gek op die tijd van het jaar. De kruidnoten, banketstaaf en het gevuld speculaas liggen al een tijdje in de winkel, dus ik vond het hoog tijd voor een passend recept. Aangezien ik van gevuld speculaas heel blij word, was het een kleine stap richting een gevulde speculaascake. Geen slechte keuze al zeg ik het zelf!

Ingrediënten

  • 220gr amandelspijs
  • 200gr boter (kamertemperatuur)
  • 200gr zelfrijzend bakmeel
  • 200gr bruine suiker
  • 4 eieren
  • 1el speculaaskruiden
  • 1tl amandel extract
  • 1el amandelschaafsel
  • Zout

Bereidingswijze

Verhit de oven op 175 graden.

Klop de boter met het zout, de suiker en amandelextract luchtig.

Klop één voor één de eieren door het botermengsel.

Meng de speculaaskruiden door het zelfrijzend bakmeel.

Roer het zelfrijzend bakmeel door het beslag.

Giet de helft van het beslag in een ingevette en bebloemde cakevorm.

Rol de amandelspijs tot een rol van ongeveer 23cm lang en leg op het cakebeslag in de cakevorm.

Giet het resterende beslag in de cakevorm.

Bestrooi met de amandelschaafsel.

Bak de cake in 50-60 minuten gaar.

Laat de cake 10 minuten in de vorm afkoelen en stort daarna op een taartrek om volledig af te koelen.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel