Registeren
Wachtwoord vergeten?
Wat doe je als je verzot bent op tiramisu en op stoofperen? Dan combineer je die twee natuurlijk gewoon in een recept! Vervolgens voeg je daar ook nog bastognekoeken aan toe en dan heb je kerstdessert dat je ieder jaar op tafel wilt zetten. Normaliter maak ik altijd tiramisu in schaalvorm, maar ja dan haal je er toch nooit een super mooi stuk uit. Daarom heb ik hem deze keer in een springvorm gemaakt. Met een beetje bakpapier op de bodem kun je hem als echt taart aansnijden. Als dat niet feestelijk is, weet ik het ook niet meer.
Bereid de stoofperen volgens het recept.
Neem twee soeplepels van het stoofperensap, laat dit inkoken tot een siroop en afkoelen.
Verwijde de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in plakjes.
Klop de mascarpone, poedersuiker, vanille extract en slagroom tot een luchtig geheel.
Doe de amaretto bij de espresso en roer dit goed door.
Haal nu één voor één de lange vingers door de espresso en bekleed de bodem van een met bakpapier bekleedde springvorm (24cm) ermee.
Doe er vervolgens een laag van het mascarpone mengsel over.
Bekleed dit met een laag stoofperenplakjes.
Doe hier weer een laag van het mascarponemengsel op en leg er vervolgens een laag bastognekoeken op.
Druk de bastognekoeken iets in de mascarpone.
Doe hier weer een laag mascarpone op, leg er lange vingers op die je door de koffie gehaald heb en doe het resterende mascarponemengsel er op.
Verdeel hierover de resterende stoofperenplakjes.
Verkruimel 2-3 bastognekoeken over de taart en zet het geheel een nachtje in de koelkast.
Serveer ieder stuk tiramisutaart met een beetje stoofperensiroop.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.