Pasta pesto

Ik maak dit niet super vaak, eigenlijk is het altijd een vriendinnetje die er mee komt. Af en toe (of eigenlijk regelmatig) laat ik me voor mijn recepten dan ook inspireren door anderen. De pesto die ik eerder maakte, ten behoeve van dit recept, was dan ook een perfecte toevoeging. Het fijne aan pasta pesto vind ik dat het zo heerlijk simpel is. Ideaal voor wanneer je niet heel veel tijd hebt om te koken, maar iets moet eten wat goed vult, zodat je de hele avond nog even door kan.

Ingrediënten (2-3 personen)

  • 150gr volkorenpasta
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 1 ui gesnipperd
  • 300gr kipfilet in blokjes
  • 1 courgette in blokjes
  • 250gr cherrytomaten gehalveerd
  • 10 semi zongedroogde tomaten in reepjes
  • 2-3 flinke eetlepels basilicum pesto
  • Peper
  • Zout

Bereidingswijze

Kook de pasta zoals beschreven op de verpakking.

Verhit wat olie of boter in een pan.

Fruit de knoflook en ui.

Voeg de kipfilet toe en bak deze rondom gaar.

Voeg de courgette en de cherrytomaten toe en bak deze 5-10 minuten op middelhoog vuur mee.

Voeg naar smaak zout en peper toe.

Voeg de gekookte pasta, pesto en zongedroogde tomaten toe en roer alles door elkaar.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel