Pita met kipshoarma, perzik en coleslaw

Dit klinkt potentieel als een redelijk vreemde combinatie, maar het is echt hartstikke lekker. Een combinatie van kruidig, pittig, zoet en fris. Ik houd zelf van gerechten met veel uitgesproken smaken, daarom ben ik denk ik ook zo gek op Aziatisch eten. Daar vliegen de kruiden je vaak om de oren.

Ingrediënten

  • 1kg kipfilet in kleine reepjes gesneden
  • 1 medium ui gesnipperd
  • 3 tenen knoflook geperst
  • 2 paprika’s (rood of geel) in reepjes
  • 400gr perziken op sap
  • 30gr shoarmakruiden
  • 2tl paprikapoeder
  • 1/4tl cayennepeper
  • Scheutje water
  • 1 recept coleslaw
  • 8 pitabroodjes

Bereidingswijze

Laat de perziken uitlekken en snijd in plakjes.

Verhit wat olie of boter in een pan.

Fruit hierin de knoflook en de ui.

Voeg de paprika, perzik, kipfilet, shoarmakruiden, paprikapoeder, chilipoeder toe en roer door.

Voeg een scheutje water toe en naar smaak zout en peper.

Bak 5-10 minuten door op laag vuur totdat de kip gaar is.

Verwarm ondertussen de pitabroodjes.

Snijd de pitabroodjes open, vul met een beetje coleslaw en kipshoarma.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel