Registeren
Wachtwoord vergeten?
Tijd voor een echt kidsproof gerecht, namelijk kipnuggets. Je kunt ze natuurlijk eten bij één van de grote fastfoodketens of ze halen bij de supermarkt en ze zelf frituren. Maar wat is er nou leuker dan ze zelf maken! Ik vind het heerlijk dat je zelf kunt bepalen hoe dik je de korst maakt (ik ga altijd voor twee lagen) en wat voor kruiden je gebruikt.
Huisgemaakte kipnuggets kun je natuurlijk herkennen aan het feit dat dat ze niet die standaard kipnuggetvorm hebben. Iets wat ik juist mooi vind, want die standaardvorm vind ik eigenlijk een beetje eigenaardig. Ik heb de kipnuggets in de pan gebakken, net zo makkelijk als een frituurpan en je huis stinkt niet zo naar frituur. Kipnuggets zijn heerlijk om te eten met een sausje. Mayonaise, ketchup of curry zijn natuurlijk prima, maar ook barbecuesaus is heerlijk om erbij te eten.
Meng de cornflakes, paneermeel, paprikapoeder, cayennepeper en peper en zout naar smaak.
Snijd de kipfilets in grove stukken ter grootte van kipnuggets.
Haal de stukken kip door de bloem, vervolgens door het losgeklopte ei en daarna door het paneermeelmengsel.
Haal de gepaneerde stukken kip nogmaals door het losgeklopte ei en weer door het paneermeelmengsel.
Verhit de olie samen met de boter in een ban.
Bak de kipnuggets op middelhoog vuur in 4-6 minuten gaar en krokant.
Leg de kipnuggets op een bord met een beetje keukenpapier zodat deze wat van het vet dat nog op de korst zit op kan nemen.
Serveer met een lekker sausje, bijvoorbeeld barbecuesaus.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.