Zoetzuur wokgerecht met cashewnoten

In tijden van veel drukte is het fijn om een makkelijk gerecht klaar te kunnen maken . Dit zoetzure wokgerecht is zo’n gerecht. Simpel om te maken en heerlijk om te eten. Het recept voor zoetzure saus gebruik ik regelmatig en mag ik ook graag aan bezoek voorzetten. Dat valt altijd goed in de smaak.

Ingrediënten

  • 1 recept voor zoetzure saus
  • 400gr kipdijfilet in blokjes
  • 1tl gemberpoeder of een stukje verse gember geraspt
  • 2-3 tenen knoflook geperst
  • 1 rode paprika in reepjes
  • 200gr sugarsnaps
  • Evt. beetje sambal
  • 4el ongebrande cashewnoten
  • 1-2 bosuitjes in ringen

Bereidingswijze

Rooster de cashewnoten.

Verhit wat olie of boter in een pan.

Fruit hierin de gember en de knoflook.

Voeg de kipdijfilet toe en bak rondom gaar.

Voeg de paprika en de sugarsnaps toe en roer door.

Doe de deksel op de pan en laat het geheel op laag vuur 3-5 minuten zachtjes garen.

Voeg de zoetzure saus en eventueel wat sambal toe en roer het geheel door.

Laat het geheel nog 2 minuutjes op laag vuur bakken.

Serveer met rijst en bestrooi met de bosuitjes en de geroosterde cashewnoten.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel