Sinaasappel cupcakes

De sinaasappel curd die ik gisteren maakte kun je gebruiken als heerlijke vulling voor taart of in dit geval cupcakes. Deze sinaasappel cupcakes zijn dan ook een heerlijke oranje toevoeging aan Koningsdag. Ze zijn niet overmatig zoet en hebben een subtiele sinaasappelsmaak. .

Ingrediënten

  • 200gr zelfrijzend bakmeel
  • 150gr + 50gr boter op kamertemperatuur
  • 200gr witte basterdsuikerv
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 100ml sinaasappelsap
  • Rasp van 2 sinaasappels
  • 1el melk
  • 200gr roomkaas
  • 90gr poedersuiker
  • Sap van een ½ sinaasappel
  • 12tl sinaasappel curd

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden..

Roer de 150gr boter met de vanillesuiker en basterdsuiker romig..

Mix één voor één de eieren erdoor..

Voeg de 100ml sinaasappelsap en de sinaasappelrasp toe en roer door..

Voeg de melk toe en roer door..

Zeef het zelfrijzend bakmeel erdoor en schep door totdat je een egaal beslag hebt..

Verdeel het beslag over de cupcake vormpjes..

Bak de cupcakes in 20-25 minuten in de oven gaar en laat afkoelen op een rek..

Mix de roomkaas met de 50gr boter, poedersuiker en sap van een halve sinaasappel..

Laat het mengsel opstijven in de koelkast..

Maak een uitholling van 1-2cm breed in iedere cupcake en doe in iedere cupcake een theelepel lemoncurd.

Smeer de bovenkant van de cupcakes in met de roomkaasglazuur..

Rasp eventueel nog wat sinaasappelrasp over iedere cupcake ter decoratie.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel