Registeren
Wachtwoord vergeten?
De sinaasappel curd die ik gisteren maakte kun je gebruiken als heerlijke vulling voor taart of in dit geval cupcakes. Deze sinaasappel cupcakes zijn dan ook een heerlijke oranje toevoeging aan Koningsdag. Ze zijn niet overmatig zoet en hebben een subtiele sinaasappelsmaak. .
Verwarm de oven voor op 175 graden..
Roer de 150gr boter met de vanillesuiker en basterdsuiker romig..
Mix één voor één de eieren erdoor..
Voeg de 100ml sinaasappelsap en de sinaasappelrasp toe en roer door..
Voeg de melk toe en roer door..
Zeef het zelfrijzend bakmeel erdoor en schep door totdat je een egaal beslag hebt..
Verdeel het beslag over de cupcake vormpjes..
Bak de cupcakes in 20-25 minuten in de oven gaar en laat afkoelen op een rek..
Mix de roomkaas met de 50gr boter, poedersuiker en sap van een halve sinaasappel..
Laat het mengsel opstijven in de koelkast..
Maak een uitholling van 1-2cm breed in iedere cupcake en doe in iedere cupcake een theelepel lemoncurd.
Smeer de bovenkant van de cupcakes in met de roomkaasglazuur..
Rasp eventueel nog wat sinaasappelrasp over iedere cupcake ter decoratie.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.