Registeren
Wachtwoord vergeten?
Dit recept wilde ik al enige tijd maken. Ik ben dan ook super blij dat ik er eindelijk aan toe gekomen ben en nog blijer dat de taart echt fantastisch goed gelukt is. Ik heb niet alleen citroenrasp en citroensap in de taart gedaan, maar ook nog eens heerlijke swirls van lemon curd. Dat laatste geeft de taart net even dat beetje extra. Het zure van de citroen is ook fantastisch lekker met het zoete van het rode fruit. Daarnaast ziet de taart er gewoon fantastisch uit met al dat fruit erop en het oog wil natuurlijk ook wat. Alleen bij het aansnijden is het wel een dingetje, maar gelukkig gaat de taart ook niet in één stuk naar binnen.
Verwarm de oven voor op 150 graden.
Bekleed de springvorm met bakpapier.
Pak de onderste helft van de springvorm in met aluminiumfolie.
Verkruimel de Digestive biscuits en meng met de gesmolten boter.
Verdeel het koekkruimel mengsel over de bodem van de springvorm en druk aan met de onderzijde van een glas of de bolle kant van een lepel.
Klop de roomkaas met de kristalsuiker romig.
Meng de citroenrasp en citroensap erdoor.
Klop één voor één de eieren erdoor.
Klop op de laagste stand van de mixer de maïzena en de crème fraîche erdoor.
Stort het beslag om de biscuitbodem en strijk glad.
Verdeel de theelepels lemon curd over het beslag en gebruik een mes of een satéprikker om swirls te maken van lemon curd door het beslag.
Zet een bak met warm water onderin de oven.
Bak de taart in 75 minuten in de oven gaar.
Zet de oven uit en laat de taart 1 uur in de oven met de ovendeur op een kleine kier afkoelen.
Laat de taart verder afkoelen buiten de oven en zet hem daarna een nachtje in de koelkast.
Verdeel het rode fruit over de bovenkant van de taart.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.