Registeren
Wachtwoord vergeten?
Zelf ijs maken is natuurlijk fantastisch om te doen, maar niet iedereen heeft een ijsmachine en als het goed heet is zoals nu kan het met een ijsmachine die niet zelfvriezend is ook een flinke uitdaging zijn. Gelukkig is er ook een makkelijke niet tijdrovende manier om ijs te maken zonder ijsmachine. Voor de basis heb je maar enkele ingrediënten voor nodig, namelijk slagroom, gecondenseerde melk en eventueel een likeur naar keuze. Deze laatste helpt met de textuur van het ijs, maar hoef je er niet per se in te doen. Verder kun je er door doen wat je lekker vindt. Zo maakte ik er vanille-ijs van en verwerkte ik er mijn eerder gemaakte honeycomb met chocolade in. Dat resulteerde in goddelijk lekker ijs!
Doe de gecondenseerde melk, slagroom, merk van het vanille stokje en de vanille extract samen in een kom en klop met een mixer tot er pieken ontstaan en je strepen kunt trekken in het mengsel. Dit kan 5-10 minuten duren.
Hak de honeycomb grof.
Meng het merendeel van de honeycomb door het roommengsel, houd een beetje apart op straks bovenop het ijs te strooien.
Stort het roommengsel in een cakevorm.
Strooi de resterende honeycomb er overheen.
Dek af met vershoudfolie, druk daarbij de folie voorzichtig op het ijs.
Zet het ijs minimaal 6 uur in de vriezer.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.