Vanille-ijs met honeycomb

Zelf ijs maken is natuurlijk fantastisch om te doen, maar niet iedereen heeft een ijsmachine en als het goed heet is zoals nu kan het met een ijsmachine die niet zelfvriezend is ook een flinke uitdaging zijn. Gelukkig is er ook een makkelijke niet tijdrovende manier om ijs te maken zonder ijsmachine. Voor de basis heb je maar enkele ingrediënten voor nodig, namelijk slagroom, gecondenseerde melk en eventueel een likeur naar keuze. Deze laatste helpt met de textuur van het ijs, maar hoef je er niet per se in te doen. Verder kun je er door doen wat je lekker vindt. Zo maakte ik er vanille-ijs van en verwerkte ik er mijn eerder gemaakte honeycomb met chocolade in. Dat resulteerde in goddelijk lekker ijs!

Ingrediënten

Bereidingswijze

Doe de gecondenseerde melk, slagroom, merk van het vanille stokje en de vanille extract samen in een kom en klop met een mixer tot er pieken ontstaan en je strepen kunt trekken in het mengsel. Dit kan 5-10 minuten duren.

Hak de honeycomb grof.

Meng het merendeel van de honeycomb door het roommengsel, houd een beetje apart op straks bovenop het ijs te strooien.

Stort het roommengsel in een cakevorm.

Strooi de resterende honeycomb er overheen.

Dek af met vershoudfolie, druk daarbij de folie voorzichtig op het ijs.

Zet het ijs minimaal 6 uur in de vriezer.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel