Frambozen tartelettes met banketbakkersroom en pistachenootjes

Deze heerlijke frambozen tartelettes wilde ik al zeker 2 weken maken. Eindelijk had ik tijd en wat een ontzettend lekkere gebakjes zijn het geworden. Deze gebakjes eet je makkelijk met de hand, de bakjes zijn namelijk gemaakt van zanddeeg. Ik gebruikte mini-quichevormpjes om de tartelettes te maken, maar je kunt ook bakringen gebruiken of zelfs je muffinbakblik. Bij deze laatste worden je bakjes dan wel smaller en dieper.

Ingrediënten (voor 8-10 tartelettes)

  • 200gr bloem
  • 75gr poedersuiker
  • 30gr amandelmeel
  • Mespunt zout
  • 125gr koude boter
  • 1 klein ei losgeklopt
  • 1 recept banketbakkersroom
  • 400gr frambozen
  • 2el pistachenoten
  • Poedersuiker

Bereidingswijze

Meng de bloem met de poedersuiker, amandelmeel en zout.

Voeg de boter toe en meng tot een kruimelig deeg.

Voeg het ei toe en kneed tot een soepel deeg.

Laat het deeg een half uur in de koelkast opstijven.

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Rol het deeg uit tot een dikte van 3 mm.

Vet de tartelette vormpjes in.

Bekleed de tartelette vormpjes met het deeg (gebruik je bakringen, plaats ze dan op een met bakplaat met bakpapier) en snijd deeg dat over de rand hangt weg.

Prik met een vork gaatjes in de bodem.

Bak de tartelettes in 15-17 minuten goudbruin.

Laat de tartelettes op een rooster afkoelen.

Rooster de pistachenoten en hak fijn.

Vul de bakjes met de banketbakkersroom.

Verdeel de frambozen over de banketbakkersroom.

Verdeel de pistachenootjes over de tartelettes en bestrooi het geheel met een beetje poedersuiker.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel