Oranje tompouces met mandarijntjes

De oranjekoorts is echt losgebarsten! Niet per se bij mij in huis, maar overal waar ik kom of langsrij kom ik oranje vlaggetjes tegen. En hoewel ik geen voetbalfan ben, vind ik al die gezelligheid wel heel erg leuk! Daarom dat ik het hoog tijd vind om een oranje recept te delen. Dat van mijn mini oranje tompouces met mandarijntjes. Deze tompouces zijn heerlijk gevuld met banketbakkersroom. Wat mij betreft hebben ze ook het perfecte formaat voor bij de thee of koffie, of als klein dessert.

Ingredi├źnten (voor 8 stuks)

  • 4 plakjes bladerdeeg in vieren gesneden
  • 1 recept banketbakkersroom
  • 4 mandarijntjes
  • 1el grand marnier
  • 1el lichtbruine suiker
  • 125ml slagroom
  • ┬Ż zakje klopfix
  • 1el poedersuiker + beetje extra

Bereidingswijze

Ontvel de mandarijnenpartjes. Dit doe je het makkelijkst als volgt. Snijd de boven- en de onderkant van ieder mandarijntjes. Snijd met de bolling mee de zijkanten eraf. Snijd langs de buitenzijde al het vel weg. Om de partjes mandarijn uit snijden, snijd je met een goed scherp mes langs de vliesjes van een partje en wip je zo het partje eruit. Houd ook de vliesjes apart.

Doe de mandarijnenpartjes in een pan, samen met de lichtbruine suiker en de grandmarnier.

Knijp boven een kom de vliesjes uit.

Zeef het mandarijnensap en voeg toe aan de mandarijnenpartjes.

Roer het geheel door en breng aan de kook.

Laat 5 minuten op laag vuur onder af en toe roeren inkoken tot de mandarijnenpartjes mooi zacht zijn en de sap een heerlijke siroop geworden is.

Haal de partjes van het vuur en zet apart.

Verwarm de oven voor op 225 graden.

Prik met een vork flink wat gaatjes in het bladerdeeg.

Leg de velletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en leg hierop nog een velletje bakpapier. Denk dit af met een stuk aluminiumfolie dat je een aantal keer hebt dubbel gevouwen en zet hier eventueel nog een bakplaat bovenop voor wat extra gewicht. Dit voorkomt dat het bladerdeeg te veel rijst.

Bak het bladerdeeg 8-10 minuten en haal de bakplaat, het aluminiumfolie en het bakpapier van het bladerdeeg af.

Draai de velletjes bladerdeeg om en bak nog eens 2 minuten.

Laat het bladerdeeg afkoelen op een rek.

Verdeel de banketbakkersroom over 8 vierkantjes bladerdeeg.

Leg hier weer een vierkantje bladerdeeg.

Bestrooi alle mini tompouces met een beetje poedersuiker.

Klop de slagroom op met 1 eetlepel poedersuiker en een half zakje klopfix totdat deze helemaal stijf is.

Spuit op iedere tompouce een kleine rozet slagroom.

Verdeel de mandarijnenpartjes over de slagroom.

Bedruip om het af te maken met een beetje siroop van de mandarijntjes.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel