Registeren
Wachtwoord vergeten?
Veel mensen zullen bekend zijn met de millionaires shortbread. Een heerlijke koek met daarop een laag karamel en bedekt met chocolade, veelal gesneden in vierkante blokken. De billionaires shortbread is net even lekkerder (vind ik tenminste) en luxer met in plaats van een laag gewone karamel een heerlijke laag zoute karamel. Deze koeken gaf ik cadeau aan vrienden voor hun verjaardag en een dag later kreeg ik prompt de opdracht om te stoppen met werken en een koekwinkel te beginnen. Nou heb ik nog geen grootse plannen, maar wat niet is kan nog komen. Deze koeken zijn in ieder geval heerlijk! Ik heb ervoor gekozen om de koeken rond en iets meer behapbaar te maken door de laag karamel en de laag chocolade iets beschaafder te houden dan in de standaardversie.
Mix de roomboter met 100gr poedersuiker en de vanillesuiker tot een romige massa.
Mix 1 eetlepel vanille extract erdoor.
Meng de bloem erdoor tot het een samenhangend deeg is.
Maak een rol van het deeg van 25 cm lang en rol deze strak in vershoudfolie.
Leg het deeg 30 minuten in de vriezer om op te stijven.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snijd plakjes van 1cm dik van de rol deeg.
Leg de koekjes op zo’n 3cm afstand van elkaar op de bakplaat.
Bak de koekjes in 20-25 minuten gaar.
Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
Smeer op ieder koekje een laag zoute karamel.
Tempereer of ent de melkchocolade.
Doop de koeken met de karamelkant in de chocolade.
Tempereer of ent de witte chocolade.
Bedruip de koeken met de witte chocolade.
Laat de chocolade uitharden (eventueel kun je de koeken in de koelkast zetten).
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.