Registeren
Wachtwoord vergeten?
Met dit enorm zomers weer mag een recept voor ijs natuurlijk niet ontbreken. Daarom maakte ik gisteren vanille ijs met balsamicostroop en verse aardbeien. Balsamico in combinatie met aardbeien is echt een heerlijke combinatie. Ik ben voor het ijs begonnen met een basis van vanilleijs, waarin ik later mijn eigengemaakte balsamicostroop verwerkte. Het wordt een ijs met een heerlijke romige smaak, wat door de stroop ook iets heerlijk klefs heeft. Het lekkerst is het om zowel het ijs en de aardbeien nog een klein beetje te bedruipen met wat balsamicostroop voordat je het serveert.
Snijd de vanillepeul open en verwijder het merg.
Doe de melk, slagroom, 150gr basterdsuiker, vanille extract, vanillemerg en peul in een pan en roer alles goed door elkaar.
Verhit dit tot net onder het kookpunt.
Klop ondertussen de eigelen met 50gr suiker tot een luchtig geheel.
Roer nu twee eetlepels van het eigeelmengsel door het verhitte roommengsel (familie maken).
Roer nu ook de rest van het eigeelmensel door het roommengsel en laat het 10 minuten zonder het te laten koken onder af en toe roeren pruttelen.
Laat het geheel afkoelen en plaats het 3 uur in de koelkast.
Verwijder de vanillepeul.
Draai er in de ijsmachine ijs van.
Doe nu vlak voordat het volledig ijs geworden is de balsamicostroop erdoor. Laat het erin druipen, zodat je strepen door het ijs trekt.
Serveer het ijs met verse aardbeien en bedruip met wat extra balsamicostroop.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.