Registeren
Wachtwoord vergeten?
Altijd als ik naar Oostenrijk ga eet ik daar met de lunch graag een bord kaiserschmarren. Heus niet elke lunch, zo gezond is het niet, maar toch zeker een paar keer. Het is namelijk wel heerlijk bijkomen als je van de piste afkomt. Helaas ben ik al enige tijd niet meer in Oostenrijk geweest en dus stond er op mijn shortlist om ze gewoon eens zelf te maken. Deze week was het eindelijk zo ver. De kunstpiste (zonder sneeuw, maar met borstels) bij mij in de buurt is misschien niet te vergelijken met het echte Oostenrijk, maar dat mocht de pret zeker niet drukken. Kaiserschmarren zijn eigenlijk net zo makkelijk om te maken als pannenkoeken. Eigenlijk een dikke luchtige variant in grove stukken gesneden pannenkoek rijkelijk bestrooid met poedersuiker en vaak geserveerd met appelmoes, maar ook heerlijk met vruchtencompote zoals de perencompote die ik gisteren maakte.
Wel de rozijnen in de rum.
Klop de eidooiers luchtig.
Meng hier in delen de bloem en de melk doorheen.
Klop de honing en de vanille door het eidooiermengsel.
Klop de eiwitten stijf en vouw ze door het eidooiermengsel.
Verhit wat boter in een grote koekenpan (28 cm), of bak het beslag in 2 delen.
Doe het beslag in de pan en verdeel de rozijnen er overheen.
Bak de pannenkoek aan één zijde mooi goudbruin, je zult het beslag ook zien rijzen in de pan.
Keer de pannenkoek om en trek met twee vorken of spatels uit elkaar.
Bak de kaiserschmarren rondom goudbruin.
Serveer rijkelijk met poedersuiker en serveer met appelmoes, appelcompote of perencompote.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.