Kaiserschmarren

Altijd als ik naar Oostenrijk ga eet ik daar met de lunch graag een bord kaiserschmarren. Heus niet elke lunch, zo gezond is het niet, maar toch zeker een paar keer. Het is namelijk wel heerlijk bijkomen als je van de piste afkomt. Helaas ben ik al enige tijd niet meer in Oostenrijk geweest en dus stond er op mijn shortlist om ze gewoon eens zelf te maken. Deze week was het eindelijk zo ver. De kunstpiste (zonder sneeuw, maar met borstels) bij mij in de buurt is misschien niet te vergelijken met het echte Oostenrijk, maar dat mocht de pret zeker niet drukken. Kaiserschmarren zijn eigenlijk net zo makkelijk om te maken als pannenkoeken. Eigenlijk een dikke luchtige variant in grove stukken gesneden pannenkoek rijkelijk bestrooid met poedersuiker en vaak geserveerd met appelmoes, maar ook heerlijk met vruchtencompote zoals de perencompote die ik gisteren maakte.

Ingrediënten

  • 130gr bloem
  • 3 eieren gesplitst
  • 150ml volle melk
  • 50gr rozijnen
  • 2el rum
  • 2tl honing
  • 1tl vanille

Bereidingswijze

Wel de rozijnen in de rum.

Klop de eidooiers luchtig.

Meng hier in delen de bloem en de melk doorheen.

Klop de honing en de vanille door het eidooiermengsel.

Klop de eiwitten stijf en vouw ze door het eidooiermengsel.

Verhit wat boter in een grote koekenpan (28 cm), of bak het beslag in 2 delen.

Doe het beslag in de pan en verdeel de rozijnen er overheen.

Bak de pannenkoek aan één zijde mooi goudbruin, je zult het beslag ook zien rijzen in de pan.

Keer de pannenkoek om en trek met twee vorken of spatels uit elkaar.

Bak de kaiserschmarren rondom goudbruin.

Serveer rijkelijk met poedersuiker en serveer met appelmoes, appelcompote of perencompote.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel