Rood fruit sloffentaart

Enige tijd geleden kocht ik op een beurs een sloffenring, helaas was ik er nog niet aan toe gekomen om daadwerkelijk een slof te maken. Deze week was het eindelijk zo ver. Mijn vader is jarig en dat betekend dat hij met gebak dat door mij gemaakt is wil trakteren op het werk. Er zijn genoeg collega’s dus over het algemeen gaat hij met drie verschillende soorten gebak erheen. De laatste jaren probeer ik elk jaar minimaal één nieuw recept te maken. Dit jaar werd het deze heerlijke rood fruit slof met banketbakkersroom en wit chocoladeschaafsel. De amandelspijs die als vulling dient voor de sloffenbodem maak ik zelf, maar er natuurlijk niks mis mee om deze gewoon te kopen. Het recept is voor 2 sloffen. Het is dus het makkelijkst als je 2 sloffenringen hebt, anders moet je de bodems onafhankelijk van elkaar bakken.

Ingrediënten

  • 180gr boter
  • 150gr witte basterdsuiker
  • 1 eidooier
  • Snuf zout
  • Rasp van een halve biologische citroen
  • 280gr bloem
  • 2tl bakpoeder
  • 150gr amandelspijs
  • 1 klein ei
  • 1 recept banketbakkersroom
  • 225gr frambozen
  • 500gr aardbeien kroontje verwijderd en gehalveerd
  • 225gr bramen
  • Stukje witte chocolade

Bereidingswijze

Meng de boter met de suiker, eidooier en citroenrasp romig.

Voeg de bloem en de bakpoeder toe en kneed tot een soepel deeg.

Vorm het deeg in een dikke rechthoekige plak, verpak in vershoudfolie en laat een uur de koelkast opstijven.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Rol het deeg uit op bakpapier tot een dikte van ongeveer 8 mm (je moet er twee sloffen uit kunnen steken met een beetje ruimte ertussen).

Schuif het bakpapier met de deeglap op de bakplaat, steek er twee sloffen uit met een beetje ruimte ertussen en verwijder het overtollige deeg. Mocht je maar één sloffenring hebben steek er dan één slof uit leg het resterende deeg terug in de koelkast om na het bakken van de eerste slof de tweede sloffenbodem te bereiden.

Vet de sloffenring in met boter en zet om het uitgestoken deeg heen.

Klop het ei los.

Meng een half tot een heel ei door het amandelspijs tot je een mooi egaal maar niet te vloeibaar mengsel hebt.

Verdeel de amandelspijs over de taartbodem en laat daarbij rondom een rand van 1 cm vrij. Het makkelijkst is om hierbij een spuitzak te gebruiken.

Bak de sloffenbodem in 25-30 minuten gaar.

Verwijder de sloffenring en laat de bodem afkoelen.

Als de sloffenbodems helemaal afgekoeld zijn verdeel dan de banketbakkersroom over de bodems.

Verdeel het fruit over de room en schaaf of rasp wat witte chocolade over de sloffen.

Log nu in om een reactie te plaatsen