Lemon curd tiramisu

Tiramisu! Het is één van mijn favoriete desserts. Met de klassieke tiramisu kun je ook eindeloos variëren. Eerder maakte ik al eens een aardbeientiramisu. Ook een echte aanrader, maar deze keer leek het me leuk om iets met een citroensmaak te maken. Vaak als tiramisu met een citroensmaak gemaakt wordt gaat men voor een volledige citroensmaak. Dat is uiteraard hartstikke lekker, maar ik ben gek op contrasterende smaken, daarom heb ik de lange vingers heerlijk in de koffie gedoopt. En dat was een goede beslissing, want het leverde een heerlijke tiramisu op!

Ingrediënten

  • 250gr mascarpone
  • 50gr poedersuiker
  • 65ml slagroom
  • 150ml afgekoelde espresso
  • 2el likeur 43
  • 1 pak lange vingers (bij voorkeur savoiardi)
  • 7el lemon curd
  • 1el limoncello
  • 140gr frambozen

Nodig

  • Schaal 15x20 cm

Bereidingswijze

Klop de mascarpone, poedersuiker en slagroom tot een luchtig geheel.

Klop de limoncello en 5 eetlepels lemon curd erdoor.

Doe de likeur 43 bij de espresso en roer door.

Doe een beetje van het mascarponemengsel op de bodem van de schaal.

Haal nu één voor één de lange vingers door de espresso en bekleed de bodem van de schaal ermee.

Doe hierop een laag van het mascarponemengsel.

Doe hierop weer een laag lange vingers die door de espresso gehaald zijn en doe er vervolgens weer een laag mascarponemengsel op. Zorg er hierbij voor dat je de lange vingers goed bedekt zijn.

Verdeel de resterende lemon curd in bergjes van een theelepel over de tiramisu en gebruik een mes of een satéprikker om swirls te maken van lemon curd door de bovenlaag te maken.

Verdeel de frambozen over de bovenzijde van de tiramisu. Zet de tiramisu een paar uur in de koelkast zodat de lange vingers goed zacht kunnen worden en de smaken er goed in kunnen trekken.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel