Registeren
Wachtwoord vergeten?
Het is al enige tijd geleden dat ik wat schreef voor mijn blog. Een nieuwe baan, scoutingkampen en allerlei andere dingen kwamen er helaas gewoon tussen. Dus inmiddels is het hoog tijd om weer wat nieuws te delen. Om te beginnen deze heerlijke Charlotte taart met lemon curd, rood fruit en meringues. Een echte aanrader voor een heerlijk niet al te zwaar dessert.
Bekleed de springvorm met bakpapier.
Verdeel de langer vingers over de bodem en langs de zijkant van de vorm. (Vind je deze laatste lastig dan kun je de lange vingers ook later tegen de taart aan plakken met behulp van een beetje lemon curd*).
Klop de slagroom met de suiker en vanille extract stijf.
Spatel een beetje slagroom door de kwark om familie te maken.
Spatel de resterende slagroom voorzichtig door de kwark.
Laat de gelatine 5 minuten weken in koud water.
Knijp de blaadjes gelatine uit en verhit met 5 el water in een pan totdat de gelatine opgelost is.
Meng de gelatine met een paar eetlepels van het kwarkmengsel om familie te maken.
Meng het gelatinemengsel met het kwarkmengsel.
Giet het kwarkmengsel voorzichtig in de springvorm.
Verdeel 15-20 theelepels lemon curd over het kwarkmengsel en swirl het met behulp van een mes of satéprikker door het kwarkmengsel.
Laat de Charlottetaart 2-3 uur in de koelkast opstijven.
Meng het fruit en verdeel over de bovenkant van de taart.
Verkruimel de meringues over het fruit. Bind een lint rondom de taart ter decoratie. Serveer de taart met de resterende lemon curd.
*Mocht je de lange vingers nog niet tegen de zijkant geplaatst hebben aan het begin van het recept doe dit dan nadat de taart is opgesteven. Smeer een beetje lemon curd langs de zijkant en plak de lange vingers er tegenaan.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.