Stoofperenkruimelsloffentaart

Stoofpeertjes! Zo’n echt heerlijk herfst en winter gerecht waar ik elk jaar weer naar uitkijk en waar je ook eindeloos mee kan variëren. Deze heerlijke stoofkruimelperenslof maakte ik in december voor mijn verjaardag. Een perfecte combinatie als je het mij vraagt en niet moeilijk om te maken.

Ingrediënten

  • 1 stoofperenrecept
  • 1 recept banketbakkersroom
  • 180gr zachte boter
  • 120gr koude boter
  • 150gr witte basterdsuiker
  • 150gr lichtbruine basterdsuiker
  • 75gr havermoutvlokken
  • 1 eidooier
  • 1 klein ei
  • Rasp van een halve biologische citroen
  • 280gr + 150gr bloem
  • 2tl kaneel
  • 1tl nootmuskaat
  • 2tl bakpoeder
  • 150gr amandelspijs

Bereidingswijze

Meng 180gr zachte boter met de witte basterdsuiker, eidooier en citroenrasp romig.

Voeg 280 gram bloem en de bakpoeder toe en kneed tot een soepel deeg.

Vorm het deeg in een dikke rechthoekige plak, verpak in vershoudfolie en laat een uur de koelkast opstijven.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Rol het deeg uit op bakpapier tot een dikte van ongeveer 8 mm (je moet er twee sloffen uit kunnen steken met een beetje ruimte ertussen).

Schuif het bakpapier met de deeglap op de bakplaat, steek er twee sloffen uit met een beetje ruimte ertussen en verwijder het overtollige deeg. Mocht je maar één sloffenring hebben steek er dan één slof uit leg het resterende deeg terug in de koelkast om na het bakken van de eerste slof de tweede sloffenbodem te bereiden.

Vet de sloffenring in met boter en zet om het uitgestoken deeg heen.

Klop het ei los.

Meng een half tot een heel ei door de amandelspijs tot je een mooi egaal maar niet te vloeibaar mengsel hebt.

Verdeel de amandelspijs over de taartbodem en laat daarbij rondom een rand van 1 cm vrij.

Het makkelijkst is om hierbij een spuitzak te gebruiken.

Bak de sloffenbodem in 25-30 minuten gaar.

Haal de sloffenbodem uit de oven, maar laat de oven wel aan staan.

Verwijder de sloffenring en laat de bodem afkoelen.

Meng 150g bloem, havermoutvlokken, lichtbruine basterdsuiker, 120g koude boter, 2 theelepels kaneel en 1 theelepel nootmuskaat tot kruimels.

Doe de kruimels op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de kruimels in 10-15 minuten gaar. Schep ze tussendoor af en toe even om.

Laat de kruimels afkoelen.

Zeef drie soeplepels van het kookvocht van de peertjes en kook het op hoog vuur in tot een siroop.

Laat de siroop afkoelen.

Verdeel een beetje banketbakkersroom over het de sloffenbodems, laat rondom een rand van ongeveer 1cm vrij.

Snijd de stoofperen in partjes, verwijder het klokhuis en verdeel over de banketbakkersroom.

Giet 2-4 eetlepels van de stoofperen siroop over de stoofperen.

Doe de resterende banketbakkersroom in een spuitzak met een kartelmond.

Spuit rondom de stoofperen toefjes banketbakkersroom.

Bestrooi de sloffen met kruimels.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel