Registeren
Wachtwoord vergeten?
Ken je dat? Je loopt door de supermarkt, ziet een product liggen en hebt gelijk inspiratie voor een gerecht of een drankje, en je kunt niet wachten om het te maken. Bij voorkeur zou je het zelfs ter plekke maken in de supermarkt, maar helaas is dat nooit een optie. Ik had het laatst toen ik een mango zag liggen en vlak daarvoor langs de Hollandse aardbeien gelopen was. Ik kreeg gelijk zin in een mango-aardbei smoothie. Eerlijk toegegeven heb ik de smoothie niet gelijk gemaakt, de mango moest nog rijpen en dus werd het uiteindelijk gisterochtend, een heerlijke zondag ontbijtsmoothie.
Wat word ik toch blij van dit mooie weer. Lekker fietsen of op het terras zitten (oké wel nog met je jas aan, maar toch), wat een genot. Bij dit fantastische weer hoort natuurlijk ook een lekker verfrissend drankje. Dus ging ik dit weekend aan de slag en maakte deze lekkere aardbei limonade. Nu klinkt aan de slag gelijk heel heftig, want al met al is het misschien tien minuutjes werk en dan heb je een heerlijke limonade.
Een tijdje geleden was ik op een brunch waarbij we een gezond thema hadden. Een vriendin van me maakte daarbij een heerlijk sapje met o.a. bevroren aardbeien, cranberrysap en honing. Dat inspireerde me om dit lekkere sapje te maken. Door gebruik te maken van bevroren vruchten is het sap gelijk lekker koud en door een beetje munt toe te voegen heeft het sapje iets extra verfrissend.
Net als een groot deel van de rest van Nederland heb de afgelopen weken last van een verkoudheid. Twee weken geleden was deze zo erg dat ik stemloos, hoestend en proestend met flinke keelpijn door het leven ging. Helaas hielpen de hoestdrank en de keelpastilles niet voldoende bij het smeren van mijn keel. Dus besloot ik om een lekkere kruidenthee te maken die dat wel voor elkaar krijgt. Dat recept wil ik jullie dus zeker niet onthouden.
Ik ben op de gezonde toer gegaan en maakte deze heerlijke ontbijtsmoothie met passievrucht, mango, perzik en havermout. Hij is makkelijk om te maken, zelfs als je maar weinig tijd hebt. Ik gebruik diepvriesfruit, wat ik de avond van tevoren in de koelkast zet. Dus je hoeft niks te snijden, schillen of ontpitten. Veel makkelijker als dat wordt het bijna niet volgens mij.
Met de jaarwisseling om de hoek is het tijd voor een feestelijk drankje. Deze heerlijke rode wijnbowl dronk ik zelf met de kerstdagen, maar is ook zeker een aanrader voor oud en nieuw. Het lekkerst is om hem een nachtje in de koelkast te zetten, dan kunnen alle smaken zich goed mengen met elkaar. De bowl is iets aan de sterke kant, maar dat moet toch best kunnen bij oud en nieuw. Het leukst is het natuurlijk om de bowl op tafel te zetten in een grote glazen schaal (met een mooie glazen scheplepel), dan kun je mooi al het fruit zien. Maar geen zorgen, een glazen kan functioneert ook prima en ziet er ook heel feestelijk uit.
Gelukkig nieuwjaar!!! Om het jaar goed en gezond te beginnen heb ik besloten om een lekkere smoothie te maken. Als ik heel eerlijk ben, werd ik nooit enorm enthousiast van een lading fruit in een blender gooien en tot een sapje te blenden. Waarschijnlijk omdat ik meer dan eens een smoothie voorgeschoteld gekregen heb waar praktisch elk stuk fruit dat men kon vinden in verwerkt was. Gelukkig is mijn eigen creatie een stuk minder complex en al zeg ik het zelf echt heel erg lekker. Ik ben helemaal om, dit drankje kan ik elke dag wel drinken!
Gisteren spotte ik bij de groenteboer heerlijke wilde perziken. Zo’n perzik die er enigszins platgeslagen uitziet. Dus uiteraard heb ik er gelijk een stel van gekocht en maakte ik er vanmorgen met wat mango een heerlijke oranje ontbijtsmoothie van.
Bij lekker weer hoort een lekker drankje zoals deze witte wijn perzik spritzer. Perfect voor om een warme zomeravond of bij de middagborrel in het zonnetje. Het lekkerst is het om de spritzer een paar uur te laten staan voordat je hem opdrinkt, want dan kunnen alle smaken zich goed met elkaar verenigen. Kies daarnaast voor een wijn die je normaal ook al lekker vindt om te drinken, want een wijn die je gewoon zo niet lust ga je natuurlijk niet in een recept verwerken.
Tijd voor eens een heerlijk verfrissend drankje! Ik had al een tijdje op mijn lijstje staan om een bowl van witte wijn te maken, maar om de één of andere reden kwam ik er maar niet aan toe. Nu was het eindelijke zover en ik kan je vertellen dit is echt het perfecte drankje voor een zwoele zomeravond!
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.